25 / 04 / 2024

Üvey mirastan men edilebilir mi

Üvey mirastan men edilebilir mi

Posta yazarı Tamer Heper 'Kredi kullanarak aldığım ve tapusunu eşimin üzerine yaptığım daireden öldüğümde üvey kızlarım hak elde edebilirler mi?' sorusunu cevapladı.

Üvey kardeşin çocukları mirastan men edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babamın ilk evliliğinden dört, ikinci evliliğinden bir çocuğu var, dört çocuk vefat etti. Ben evlenmedim. Birikimimi ölen kardeşlerin çocuklarını mirastan men edip okuyan çocuklara bağışlamayı düşünüyorum. Nasıl işlem yapmam gerekir?' sorusunu yanıtladı.

Yargıtay'dan çocukların mirastan men edilmesi için emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, milyarlarca insanı ilgilendiren bir karar imza attı. Yargıtay, çocukların mirastan men edilmesine ilişkin emsal bir karar aldı. Buna göre; anne babasıyla ilgilenmeyen evlatlar mirastan men edilebilecek...

Üvey annenin çocuğu mirastan pay alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem vefat ettikten sonra babam başka bir kadın ile evlendi. Evlendiği kadının 3 çocuğu var. Üvey kardeşlerim, ileride babamın mirasından faydalanabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Babasından miras kalanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper '4 kız ve 2 erkekli bir ailede sağlararası tasarrufta ve miras paylaşımında saklı pay ve normal hakedişler minimum ve maksimum ne? Baba bir çocuğunu sağken isterse mirastan men edebilir mi? Çocuğun buna karşı savunma defi var mı?' sorusunu yanıtladı.

Üvey kardeşin çocukları mirastan men edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babamın ilk evliliğinden dört, ikinci evliliğinden bir çocuğu var, dört çocuk vefat etti. Ben evlenmedim. Birikimimi ölen kardeşlerin çocuklarını mirastan men edip okuyan çocuklara bağışlamayı düşünüyorum. Nasıl işlem yapmam gerekir?' sorusunu yanıtladı.

Kardeşi mirastan men etmek için ne yapılması gerekir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Halam kardeşini mirasından men etmek istiyor. Ne yapması gerekiyor? Akli dengesi yerinde ama 83 yaşında.' sorusunu yanıtladı.

Mirastan men edilen kişi pay alabilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Mirastan men edilen kişi pay alabilir mi?'' sorusunu yanıtladı...

Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun miras davasında flaş gelişme!

İzmir'in gayrimenkul zengini Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun miras davasında dün flaş bir gelişme yaşandı. 100 milyonluk mirastan men edilen Ayşe Gülden Ünal, hukuk mücadelesinin sonunda mirasın yarısını almaya hak kazandı.

Halis Toprak iki kızını mirastan men etti!

Halis Toprak'ın, 'Babamız vesayet altına alınsın' diye dava açan iki kızı Aysel ve Aynur'u mirasından men ettiği ortaya çıktı. Kızlarına öfkelenen işadamı, o dönem "Ben deli değilim" diye açıklama yapmıştı

Üvey anne babanın evi miras kalır mı?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Üvey anne babanın evi miras kalır mı sorusuna yanıt verdi..

Mirastan feragat sözleşmesi geçerliliği!

Mirastan feragat sözleşmesi, miras sözleşmeleri arasında yer alıyor. Mirastan feragat sözleşmesi nedir? Mirastan feragat sözleşmesi geçerlilik koşulları nelerdir? İşte mirastan feragat sözleşmesi geçerliliği...

Menöz Otomotiv Tekstil İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Menöz Otomotiv Tekstil İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Kürşat Özmen tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 1 Nisan'da Maltepe, Altayçeşme Mahallesi'nde kuruldu.

Göçmen Konutları'na inşa edilecek okul için eylem yapıldı!

İstanbul Başakşehir’de Göçmen Konutları içindeki parka okul yapılmasına karşı çıkan mahalle sakinleri eylem yaptı. Vatandaşlar, boş araziler dururken bölgenin tek yeşil alanı olan parka okul yapılmasını istemediklerini belirtti.

Göçmen Konutları'nda park yıkımına başlandı!

Başakşehir’de Göçmen Konutları'nda bulunan tek yeşil alan olan parkı yıkıp yerine İmam Hatip Kız Meslek Lisesi yapılmasına karşı mahalle sakinlerinin günlerdir polis saldırılarına karşı verdiği mücadeleye rağmen parkta yıkıma başlandı.

Üvey mirastan men edilebilir mi Haberi

Üvey mirastan men edilebilir mi

Posta yazarı Tamer Heper 'Kredi kullanarak aldığım ve tapusunu eşimin üzerine yaptığım daireden öldüğümde üvey kızlarım hak elde edebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

Kredi kullanarak aldığım ve tapusunu eşimin üzerine yaptığım daireden öldüğümde üvey kızlarım hak elde edebilirler mi? l H.V.

***

Görüyorum ki okuyucumun aklı karışık. Bunu kendi adına kredi kullanıp daireyi eşi adına yaptığı için söylemiyorum. Bu takdir edilecek bir husus, sözüm başka açıdan. Dikkat edin; sorusunda, daire karısının ama kendisi öldüğünde karısının çocuklarının bu dairede hak sahibi olup olmayacağını soruyor.

Şimdi malvarlığı eşinin üzerinde ise bu malvarlığına sahip olacak olanlar eşin vefatında, eşin mirasçıları. Okuyucum bir gün vefat ettiğinde de okuyucumun adına tescilli mallar kendi mirasçılarına kalacak. Yani endişe konusu yapılan daire, okuyucumun vefatında miras olarak kalmayacak. Okuyucumun mal varlığı...