19 / 04 / 2024

Uyum Gıda, konut projelerinin içinde yer alacak

Uyum Gıda, konut projelerinin içinde yer alacak

Türkiye nüfusunun yüzde 18'inin yaşadığı İstanbul'da konut ihtiyacını karşılamak için her gün yeni projeler hayata geçiyor...



Sitelerde büyüme stratejisini benimseyen Uyum Gıda, daha satışa çıkmadan bu projeleri yakın plana alıyor. Kasımda Borsa'ya açılmaya hazırlanan şirket halka arzdan elde edeceği gelirle şube ağını genişletecek.  
 
 
Genç nüfusu ve yüksek şehirli oranı sayesinde perakende sektörü süratle gelişirken Türkiye'de genç zincirler büyümek için küçükleri satın alıyor. 2011'de yüzde 100 büyümek için şirketin yüzde 30'unu halka arz edecek Uyum Gıda ise stratejisini yeni yapılan konut projelerinde mağaza açmak olarak belirledi. Halka arzın basına duyurulduğu toplantıda konuşan Uyum Gıda Genel Müdürü Sait Koç, halka arzdan gelecek parayla büyümeyi hedeflediklerini anlattı. Aynı zamanda küçük marketleri satın almak için girişimde bulunacaklarını ifade eden Sait Koç, yeni yerler açmak için bütün konut projeleriyle ilgilendiklerini kaydetti. Uyum Gıda'nın 'site mağazacılığı' konseptiyle geliştiğini belirten üst yönetici, İstanbul'da toplu konut ve sitelerle büyüdüklerini kaydederek tamamı Avrupa yakasında bulunan 33 şubelerinin yarısının sitelerde yer aldığını söyledi. 'İstanbul'un gelişmesi ile uyumlu bir büyüme gösteriyoruz. Gelecek yıl açacağımız 40 yeni mağazanın büyük bölümü yine gelişen İstanbul'un sitelerinde olacak.' diyen Koç, İstanbul'da açacakları mağazaların yerlerinin belli olduğunu ifade etti. şžirket, yeni şubeler için Ataşehir, Maltepe, Pendik, Ispartakule, Kayabaşı gibi yeni yapılanmaların olduğu bölgeleri tercih ediyor. 2011 sonuna kadar İstanbul içinde mağaza açmaya devam edecek olan Uyum Gıda, 2012'den itibaren Türkiye genelinde büyüyecek.

Önümüzdeki 10 yıl içinde en büyük 10 perakendecinin pazarın en az yüzde 50'sine hakim olacağını öne süren Koç, 'Biz de Uyum Gıda olarak önümüzdeki beş yılın sonunda bu 10 şirketten biri olmayı hedefliyoruz. Halka arz, bu yoldaki ilk adım. Bugünün büyüklerinin dünün küçükleri olduğunu unutmadan, kurumsal ve şeffaf yönetim ilkelerinden ödün vermeden, 2011'de hedeflediğimiz büyümeyi gerçekleştirdikten sonra, beş yılın sonunda bu hedefe ulaşmış olacağız.' şeklinde konuştu. Halka arza Tera Menkul Değerler ve Halk Yatırım aracılığıyla giden Uyum Gıda, elde edilecek gelirin tamamını yatırım için 2011'deki yüzde 100 büyüme hedefine ulaşmak için harcayacak. Geçen yılı 172 milyon lira gelirle bitiren şirket, bu yıl sonunda 200 milyon doların üzerinde satış gelirine ulaşmayı hedefliyor. 23 bin metrekare satış alanına sahip Uyum Gıda bünyesinde 1.100 kişi çalışıyor. Ayda bir milyon 200 bin kişiye hizmet veren şirket metrekare başına aylık 668 lira ciro yapıyor. Geçen yıl yüzde 3 kar elde eden perakende zincirinin yüzde 45'inin 2 yıldan uzun vadesi olmak üzere 17 milyon borcu bulunuyor.
Zaman/Serkan şžahin


Geri Dön