25 / 04 / 2024

Uzundere Rekreasyon Alanı Büyükşehir'den destek bekliyor!

Uzundere Rekreasyon Alanı Büyükşehir'den destek bekliyor!

Uzundere Rekreasyon Alanı son aşamaya geldi. Tesis, ticari işletmeler için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden destek istemeye hazırlanıyor. Uzundere Rekreasyon Alanının önümüzdeki aylar içinde hizmete açılması bekleniyor.





Uzundere Rekreasyon Alanıson aşamaya geldi. Tesis, ticari işletmeler için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nden destek istemeye hazırlanıyor. 250 hektarlık alanda hayat bulan ve üst yapısıyla da Türkiye'ye örnek olan Uzundere Rekreasyon Alanı projesinde, tematik park alanı, süs havuzları, oyun bahçeleri, ve yürüyüş yolları büyük ölçüde tamamlanırken ilçe belediyesi, proje için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ağabey desteği istemeye hazırlanıyor. 


HENÜZ TALEP YOK 


Önümüzdeki aylar içerisinde hizmete açılması planlanan ve Karabağlar'a can suyu katacak Uzundere Rekreasyon Alanı tamamlanma aşamasına geldi. Türkiye'de ve dünyada ilk olarak nitelenen Nasrettin Hoca figürlü heykel binasının da tepe kısmında yapılacak montajın ardından bitirilmesi planlanırken, işsizliğin yoğun olduğu ilçeler arasmda yer alan Karabağlar'da istihdam konusunda da büyük katkı sağlayacak. Son dönemde yaşadığı mali zorluklar nedeniyle zor günler geçiren ilçe belediyesinin tesisin yapım giderlerine katkı koyması için izmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulunabileceği öğrenilirken, işletmelerin ise izmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden Grand Plaza A.Ş.'ye bırakılabileceği öğrenildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Büyükşehir Belediyesi'ne henüz bir teklifte bulunmadıklarını belirtti ve "Büyükşehir'den katkı istememiz söz konusu olabilir ancak henüz bir talebimiz olmadı" dedi. 


İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön