19 / 04 / 2024

Uzunköprü'deki tarihi taş köprünün restorasyonu TBMM'de!

Uzunköprü'deki tarihi taş köprünün restorasyonu TBMM'de!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi taş köprünün restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi taş köprünün restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tarhan, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Gaytancıoğlu, ''TBMM İçtüzüğü'nün 98. ve Anayasa'nın 96. Maddeleri gereğince aşağıdaki soruların T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Gaytancıoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Seçim bölgem olan Edirne'nin Uzunköprü İlçesine de adını veren tarihi taş köprü uzun süredir onarılmayı beklemektedir. Sultan İkinci Murat tarafından yaptırılan, yapımının tamamlandığı 1443 yılından bu yana hizmet veren, Unesco Kültür Mirası listesinde de bulunan, 174 kemeri ve 1392 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun taş köprüsü olduğu iddia edilen Uzun Köprü'nün, restorasyonu yapılarak gelecek kuşaklara aynı şekilde aktarılması tarihimize ve kültürümüze karşı bir sorumluluktur. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Edirne ziyaretinde, yaklaşık 60 yıldır onarılmayan, üstünde kurulduğu Ergene Nehri'nin zehirli sularıyla her gün biraz daha yıpranan tarihi köprümüzün restorasyonu için 28 Aralık 2020 tarihinde ihaleye çıkılacağını açıklamıştır.''

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nun soruları:
1. Uzun Köprünün restorasyon ihalesi yapılmış mıdır? 
2. Yapılmış ise kaç liraya hangi firmaya verilmiştir? 
3. Restorasyon ne zaman bitecektir? 
4. 2021 yılında Edirnemizde bulunan diğer tarihi köprülerden restorasyonunu yapmayı planladığınız köprüler hangileridir? 


Geri Dön