25 / 04 / 2024

Kocaeli'deki Tarihi Taşköprü restore edilecek!

Kocaeli'deki Tarihi Taşköprü restore edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Taşköprülüler Derneği’nin misafiri oldu. Başkan Karaosmanoğlu, bölgeye adını veren tarihi Taşköprü’yü en kısa sürede restore ederek kente kazandıracaklarını söyledi.





Körfez Taşköprülüler Derneği Başkanı Öznur Gökkaya ve dernek yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem ve AK Parti Körfez Belediye Başkan Adayı İsmail Baran da katıldı.


 


TARİHİ MİRASA SAHİP ÇIKACAĞIZ


Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Taşköprümüz kentimizin bereketli yerlerinden biri. İnsanları da güzel. Bu bölgeye ismini veren tarihi Taşköprümüzü en kısa sürede restore edeceğiz. Bu tarihi mirasa sahip çıkmak atılması gereken en önemli adımlarından biridir” dedi. Tüm hazırlıkların tamamlandığını nisan ayında ihaleye çıkacaklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, bu restorasyonun kent tarihi açısından çok önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.




İLK HEDEFİMİZ 2023


Gerek altyapı gerek üstyapı olmak üzere güzel çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “10 yıl öncesine göre fiziken çok daha iyi bir konuma geldik. Ancak daha iyi olmamız gerekiyor. 2023 yılına kadar büyük hedeflerimiz var. Ondan sonraki tarih ise 2071’dir. Bunlar tarihi dönüm noktalarıdır. Bizim hedefimiz 2023 yılına kadar köylerimizi, kentimizi Avrupa’nın şehirlerinden daha güzel bir şehir yapacağız. Bu hayali değil, ulaşılabilir bir hedef” şeklinde konuştu.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön