24 / 04 / 2024

Vadi Mersin, kentin ilk yeşil konutu olacak!

Vadi Mersin, kentin ilk yeşil konutu olacak!

Mersin'in önde gelen inşaat firmalarından Site İnşaat, önümüzdeki yıl kentin ilk yeşil konutunu inşa etmeye hazırlanıyor. Forum Mersin AVM yakınlarındaki yeni proje, gelecek yıl başlayacak ve 2013'ün ortalarında tamamlanacak



Mersin'in merkezi noktalarından biri haline gelen Forum Mersin AVM yakınlarındaki yeni proje, gelecek yıl başlayacak ve 2013'ün ortalarında tamamlanacak. 'Vadi Mersin' adım taşıyan yeni projelerinde çevreye büyük önem verdiklerini vurgulayan Site İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güler, 'çevreci yanı ağır basan bir proje hazırladık. Isınmasından, aydınlatmasına kadar özellikli bir proje. Enerji tasarrufu açısından tüm önlemlerin alındığı bir proje olacak' dedi. İki bloklu bir site projesi olduğuna işaret eden Mustafa Güler, toplamda 76 daire bulunacağını bildirdi.
 
'Kriz Mersin'de inşaat sektörünü etkilemedi'

Ekonomik krizin Mersin'de inşaat sektörünü olumsuz etkilemediğine dikkat çeken Mustafa Güler, bu dönemde yeni projeler üretilmeye devam edildiğini ifade etti. 2005'ten bu yana kentte nitelikli konut inşaatlarının arttığım vurgulayan Güler, gelecek yıl çıtanın daha da yükseleceğine inandıklarını belirtti. Site inşaat olarak bu dönemde Güler Recidense 2'yi tamamladıklarını ve Toroslar bölgesinde yer alan Bizimevler projesine devam ettiklerini kaydeden Mustafa Güler, Vadi Mersin adını verdikleri yeni projeleriyle de gelecek yıla damgalarını vurmaya hazırlandıklarını söyledi.

'İnşaatlarda kalite artacak'

Sektöre ilişkin değerlendirme de yapan Mustafa Güler, gelecek yıl Türkiye genelinde uygu-lanmaya başlayacak Yapı Denetim Yasası ile birlikte kentteki inşaat kalitesinin de artacağına dikkat çekti. Tüketici açısından önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Güler, 'Biz firma olarak bunu yıllardır uyguluyoruz. Mersin'in de böyle bir yasa kapsamına dahil edilmesini destekliyoruz' dedi. Mersin'de inşaat sektörü adına son zamanlarda olumsuz gelişmeler yaşandığına da değinen Mustafa Güler, çıkarılan yönetmeliklerle geriye dönüşün özendirildiğini ve bundan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Kentte 10 katın altındaki yapılaşmaya zorlanma olduğunu kaydeden Güler, 'Mersin yapılaşmada Türkiye'de ör ¬nek alınan bir kent. Yönetmeliklerle eskiye dönüş özendirilmemeli. Yönetmelikler yeniden gözden geçirilmeli' değerlendirmesini yaptı.
Dünya


Geri Dön