24 / 04 / 2024

Vakıf Katılım'dan 200 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Vakıf Katılım'dan 200 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Vakıf Katılım, iştiraki Vakıf Varlık Kiralama AŞ aracılığıyla  200 milyon TL tutarındaki ilk ve en yüksek tutarlı özel sektör kira sertifikası ihracını yaptı. 




Vakıf Katılım, kira sertifikası pazarında büyüme ve faizsiz sermaye piyasası ürünlerinin çeşitlenmesine katkı sağlamak adına iştiraki Vakıf Varlık Kiralama AŞ aracılığı ile 200 milyon TL tutarındaki ilk özel sektör kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi.

 

Anadolu Ajansı'ndan aktarılan habere göre, Vakıf Katılım’ın Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin kaynak kuruluşu olduğu bu ihracı, özel sektör kira sertifikaları arasındaki en yüksek tutarlı kira sertifikası oldu. 

 

Bu ihraç ile Vakıf Katılım, Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’ye enerji üretimi ve ticaretinde kullanılmak üzere toplam 200 milyon TL’lik yeni kaynak sağlanmış oldu. 

 

Türkiye'de katılım bankacılığında gelinen aşamaları açıklayan  Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, bu ihraç ile ilgili olarak; ''. Bu vizyon doğrultusunda 200 milyon TL değerindeki ilk ve en yüksek tutarlı özel sektör kira sertifikası ihracımızı aynı gün içinde tamamlayarak yeni bir başarı daha elde etmiş olduk.'' diye konuştu. 


Geri Dön