25 / 04 / 2024

Vakıf Katılım'dan 500 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Vakıf Katılım'dan 500 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Kira sertifikası hakkında açıklama yapan Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş, "Vakıf Katılım olarak son 2,5 yılda 71 tertip halinde yaklaşık 14,9 milyar liralık kira sertifikası ihracını tamamladık" diye konuştu..



Vakıf Katılım kira sertifikası hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Vakıf Varlık Kiralama AŞ'nin 500 milyon TL tutarlı, 98 gün vadeli nitelikli yatırımcıya satış yöntemiyle gerçekleştirdiği kira sertifikası, katılım finans sektörüne ilgi duyan yatırımcılardan yoğun ilgi gördü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, amaçlarının sadece katılım finans sektöründeki mevcut pastadan pay alarak büyümek olmadığını, bu sektörü ve ülke ekonomisini daha da büyütmek olduğunun altını çizdi.

Göktaş, hem yurt içinden hem de yurt dışından daha fazla yatırımcıya ulaşarak onları katılım finans sistemine dahil etmek, fonlama kaynaklarını çeşitlendirmek ve topladıkları fonları daha fazla kişiye ulaştırmak için büyük bir gayretle çalıştıklarını söyledi. Göktaş, "Bu hedef doğrultusunda 2019'da 33 tertip ihracımızla nitelikli yatırımcılarımızdan toplamda yaklaşık 8 milyar liralık fon sağladık ve şu anda tedavülde yaklaşık 2,3 milyar liralık kira sertifikamız bulunuyor." dedi. 

Göktaş, son 2,5 yılda 71 tertip halinde yaklaşık 14,9 milyar TL'likkira sertifikası ihracını tamamladıklarını söyledi. Göktaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"2017'de başladığımız kira sertifikası ihraçları ile Vakıf Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden 64 ihraç gerçekleştirerek yaklaşık 14 milyar liralık bir rakama ulaştık. Bununla birlikte, bir yandan bankamız fonlama kaynaklarını çeşitlendirirken, diğer yandan Katılım Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden yaptığımız 7 ihraç neticesinde sağlanan yaklaşık 903 milyon liralık fonlamayla özel sektör şirketlerinin katılım bankacılığı sermaye piyasası araçlarını kullanmalarına aracılık ettik. Ayrıca, 2019'da planlanan ilk özel sektör yurt dışı sukuk ihracımızı gerçekleştirebilmek için 250 milyon dolarlık SPK ihraç tavanı onayı temin ettik. Gelecek dönemde belli başlı pek çok sektörde planladığımız yeni kira sertifikası ihraçlarımızla yolumuza devam ederek, katılım finans prensiplerine uygun sermaye piyasası ürünleri vasıtasıyla nitelikli firmalarımızın fonlama kaynaklarını zenginleştirmeyi ve tüm gücümüzle Türkiye ekonomisine destek olmayı sürdüreceğiz."


Geri Dön