19 / 04 / 2024

Vakıfbank 0,98 faizli konut kredisi veriyor!

Vakıfbank 0,98 faizli konut kredisi veriyor!

Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Karaağaç, "3 kamu bankası faiz indiriminde maliyetin altında vermek suretiyle konut kredisini yüzde 0,98 ile veriyoruz" dedi..



İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin düzenlediği 2019 Ekonomi ve Yatırım Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen “2019 Yılı Ekonomi Beklentileri” panelinde konuşan Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Karaağaç, 2001 krizinde bankacılık sektörünün tecrübe kazandığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Karaağaç, Türkiye’de tasarruf etme alışkanlıklarının bulunmadığını ifade ederek, şunları söyledi;

“Ben sorunlu kredilerle ilgileniyorum. Benim önüme gelen şirketlerden şunu görüyorum ki şirketlerimiz finansı yönetememiş. Maalesef nakit akışının ne olduğunu bilmiyor. Bankadan krediyi almışız, üretimde kullanmayıp parayı hovardaca harcamışız. Paranız olacak, o olmadan hiçbir şey yapamazsınız. Parayı yurt dışından buluyoruz, kaynaklarımız yeterli değil. O zaman para veren her türlü hesap sorar, sıkıntıya sokabilecek her türlü hareketi yapabilir. KOBİ’leri, sanayiyi desteklemek için bankalar elinden geleni yapıyor.

Bu ülkede iyi ki 3 kamu bankamız var. Yapılandırma ve protokol çalışmalarında bunu görüyorum. Oturduğumuz masalarda özel bankalar da var. Birkaç özel bankamız maalesef destekleyici mahiyette hareket etmiyor. 3 kamu bankası faiz indiriminde maliyetin altında vermek suretiyle konut kredisini yüzde 0,98 ile veriyoruz, sanayiyi ve KOBİ’yi destekliyoruz. Zora düşen firmalar geldiğinde sıfır faiz uygula diyor ama bunun maliyeti var, maliyeti karşılayamazsak zarar ederiz ve hesabını biz veremeyiz.”

"(Konkordato) Maalesef koca koca şirketlerimizi yanlış yönlendirdiler"

Konkordato furyası ile karşı karşıya kalındığına işaret eden Karaağaç, "Konkordato furyası neticesinde olumsuz sonuçlar çıkmaya başladı. Konkordato alındığında bankacılık sektörü bu şirkete kredi veremez. Ortak kimse girmek istemez, yabancı ortak bulamazsınız, vadeli işlem imkanı bulamazsınız. Eliniz konulunuz bağlı. Bazıları maalesef koca koca şirketlerimizi yanlış yönlendirdiler. Yanlış sonuçlara doğru gitti. 2019 senesi içerisinde konkordatodan çıkma noktasında 3 kamu bankası olarak bu firmalarımızı masaya yatırdık. Konkordatodan çıkma noktasında nasıl bir yol izleyeceğimizi masaya koyduk. Burada yakında göreceksiniz konkordatodan çıkan firmalarımız var. Hızlı şekilde konkordatodan çıkış için gayretimiz üst seviyede. İyiye doğru gidiş var" ifadelerini kullandı.


Geri Dön