25 / 04 / 2024

Vakıfbank, 2010 yılı sonuna kadar 35 bin müşteriye ulaşmayı hedefliyor!

Vakıfbank, 2010 yılı sonuna kadar 35 bin müşteriye ulaşmayı hedefliyor!

Recep Oram, "Bankamız bireysel konut finansmanının toplam tüketici kredileri içerisindeki payı, artan bir seyir izliyor. Bu çerçevede, Nisan 2010 sonu itibariyle bu oran yüzde 45'lere yaklaştı" dedi



TÜRKİYE'de genç nüfusun artışı ve ertelenmiş taleplerin gündeme gelmesiyle konut sektöründeki hareketliliğin devam edeceğini söyleyen VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Feyzi Özcan "Bankamız bireysel krediler içerisinde konut kredileri yüzde 50'ye yakın bir paya sahip. VakıfBank olarak 2010 yılının 9 aylık dönemi içerisinde yaklaşık 28 bin müşterimize 2 milyar TL'den fazla kredi kullandırdık. Hedefimiz 2010 yılı sonuna kadar 35 bin müşteriye ulaşmak ve toplamda 3 milyar TL konut kredisi kullandırmak. VakıfBank olarak biz her gelir grubundan ailelerin bütçelerini dikkate alarak en uygun ödeme seçeneklerini içeren 17 farklı konut kredisi ürününü ile hizmet verdiklerini anlatan Özcan, ürünler hakkında şu bilgileri verdi: '"Ara Veren Sarıpanjur' ürünümüz ile kredi açıldıktan sonra beklenmedik masraflar çıkması halinde müşterilerimiz yıl içinde istediği 2 taksit için ara verebiliyor. 'Erkenci Sarıpanjur' ürünümüzde ise konut finansmanı yasasına göre, yapılacak erken ödemelerde yüzde 2 oranında komisyon alınmıyor. Bu üründe müşterilerimize belli sayıdaki ara ödemelerde erken ödeme komisyonu alınmaması opsiyonunu tanıyoruz. 'Evine Ev Sarıpanjur' ile herhangi bir nedenle üzerinde ipotek tesis edilemeyen konutu satın almak isteyen müşterilerimiz, kendisine veya aile fertlerinden birine ait başka bir konutu teminat göstererek kredi kullandırıyoruz. 'Hepsi İçinde Sarıpanjur' ise kredi açılışında alınması gereken masraflardan müşterinin talebi doğrultusunda bir kısmını veya tamamını krediye ekleyerek hem ucuz finansman olanağı sağlayan hem de başlangıçta müşterinin peşin ödemek zorunda olduğu tutarı diğer ihtiyaçlarında kullanma imkanı veren bir ürün niteliği taşıyor. 'Bonkör Sarıpanjur' müşteriye satın alacağı konutun ekspertiz değerinin yüzde 90'ına kadar kredi kullanma imkanı sağlarken, Artan Taksitli Sarıpanjur' ise ödemelere düşük taksitlerle başlama olanağı sağlıyor."

2010'u atılım dönemi olarak belirledi

2009-2010 dönemini, konut kredisi alanında piyasa payım artırmak amacıyla atılım dönemi olarak belirlediklerini söyleyen İş Bankası Bireysel Krediler Bölüm Müdürü Recep Oram, "Bankamız bireysel konut finansmanının toplam tüketici kredileri içerisindeki payı, artan bir seyir izliyor. Bu çerçevede, Nisan 2010 sonu itibariyle bu oran yüzde 45'lere yaklaştı" dedi.

TALEP EYLÜL AYINDA CANLANDI
Recep Oram, 2010 yılı ikinci çeyreğinde yaz tatili, Ramazan ayı ve referandum süreçlerinden dolayı ötelenen konut alım taleplerinin eylül ayı ortalarından itibaren canlanmaya başladığını belirterek, "Konut kredilerinde eylül ayı ortalarında başlayan canlılığın Ekim ayında da aratarak devam etmesi, yılın geri kalan aylarında mevsimsel şartların da etkisiyle nispi bir yavaşlama olması bekleniyor. Dolayısıyla bu yıl içerisinde sektörün konut kredisi bakiye artışının 12 milyar TL'nin üzerinde gerçekleşmesi hedefleniyor. 2009 yılında bu oranının 5 milyar 618 milyon TL ile sınırlı kalmış olması 2010 yılında konut kredisi piyasalarında yaşanan gelişmeleri daha net ortaya koyuyor" diye devam etti.

2010 yılının ikinci çeyreğinde önemli bir canlanma yaşanan İnşaat sektörünün yüzde 21.9 oranında büyüdüğünü anlatan Recep Oram "Özel ve kamu inşaat harcamaları genişledi. Konut sektöründe de göreceli bir canlanma görülüyor. Alman konut yapı ruhsatları ikinci çeyrekte genişleyerek sürdü. İş ortağımız olan emlakçılarla daha yakın  çalışabileceğimiz çeşitli uygulamalarımız var. Tüm bu çalışmaların yanı sıra, TOKİ, Emlak Konut GYO A.Ş. ve büyük inşaat firmalarıyla birlikte, henüz yapımı tamamlanmamış konut projelerinin kredilendirilmesine yönelik çalışmalara da yoğunluk verdik" dedi.

MORTGAGE UZMANI YETİŞTİRİYOR

Konut kredisi uygulamaları hakkında bilgi veren Oram,sözlerine şöyle devam etti:

"Müşteri odaklı hizmet anlayışımız çerçevesinde, konut kredisi gibi uzmanlık gerektiren bir ürünün pazarlama ve satışında müşterilerimize ihtiyaç duyabilecekleri her türlü konuda yardımcı olabilmek ve çözüm sunabilmek amacıyla, bu konuda görevli çalışanlarımız özel olarak hazırlanmış sertifikalı eğitim programlarına tabi tutuluyor. Bunun yanı sıra, müşterilerimizin her türlü ihtiyacına cevap verebilecek, farklı geri ödeme alternatifleri sunan konut kredisi ürünleri geliştirdik. Bu yıl çıkardığımız 'Kamu Çalışanlarına Özel', 'Ön Onaylı' ve 'Yabancılara Özel' ev kredisi ürünlerimizle tüketicilerin ilgisini çektik."
Hürriyet Emlak


Geri Dön