29 / 03 / 2024

VakıfBank konut kredisi taksitlerini kaç aya kadar erteliyor?

VakıfBank konut kredisi taksitlerini kaç aya kadar erteliyor?

VakıfBank talep edilmesi halinde bireysel konut kredisi müşterilerinin kredi taksitlerini üç aya kadar faizsiz şekilde ertelediğini açıkladı.



Salgın nedeniyle ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalan, yarı zamanlı çalışmak ya da ücretinde kesintiye gidilen personel kredi taksitlerinde erteleme yapılıp yapılmayacağını merakla bekliyordu. Müjde VakıfBank’tan geldi.
VakıfBank virüs salgınına karşı müşterlerinin mağduriyet yaşamaması için pek çok destek uygulamaya başladı. Kredipazarı'nda yer alan habere göre, banka coronavirus salgınına karşı uygulamaya koyduğu destekleri açıkladı. Banka, Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi’nde (FİKKO) alınan tedbirler ve Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) tavsiye kararları doğrultusunda, müşterlerinin virüs salgını sürecini mali açıdan en az hasarla atlatabilmesi amacıyla destek paketini devreye aldı.

VakıfBank konut kredisi taksitlerini kaç aya kadar erteliyor?

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Ülkemiz ve milletimiz için zor olan bu süreçte hem iş dünyasının hem de ireysel müşterlerimizin yanında olmak üzere bir destek paketi hazırladık. Bu süreçten en az hasarla çıkmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

VakıfBank’ın ticari ve bireysel müşterileri için aldığı kredi erteleme kararları şu şekilde;

-İşletmelerin mevcut kredilerinin kendi nakit akışlarına uygun ve sektörel durumlarına göre ödemesiz dönemli olarak yeniden yapılandırılması,
-Turizm ve şehir içi toplu taşıma dahil en çok etkilenen sektörlere özgü kredilerini 12 aya kadar ödemesiz dönemli olarak yapılandırılması,
-Bireysel kredi ihtiyacı olan vatandaşlarımızın kredi taleplerinin Vakıfbank Mobil, İnternet Bankacılığı ve Sky Limitler üzerinden sağlanarak salgın riskine maruz bırakılmaması
-Konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisi ve kredi kartı müşterlerinin taksit, ödemelerinin 3 aya kadar ertelenebilmesine onay verdi.
 

Konut kredileri ertelendi mi?


Geri Dön