19 / 04 / 2024

Vakıflar inşaatçılığa soyundu, Çeşme'de villa yapılıyor!

Vakıflar inşaatçılığa soyundu, Çeşme'de villa yapılıyor!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, emlak sektöründeki çalışmalarıyla gelirlerini artırmaya odaklandı. Kat karşılığı konut projeleriyle emlak sektörüne de giren İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çeşme, Çandarlı ve Birgi'de villa tipi konut inşasına başladı



 

İzmirin en gözde ilçelerinden olan Çeşme Reisderede yapımı devam eden proje tamamlandığında, idareye verilecek 6 villadan yıllık tahmini 28 bin 800 lira gelir bekleniyor.

Çandarlıdaki villa projesi için ön çalışmalara başlandı. 18 bin 800 metrekare yüzölçümlü arsa için yapılan imar değişikliği başvurusu Çandarlı Belediyesinin onayından geçti. Gerçekleştirilecek proje konusundaki ilk düşüncelerin, plan ve kesitlerin belirtildiği ön proje hazır.

Ödemiş Birgideki villa tipi konut projesinde de imar uygulaması tamamlandı. Bölgenin ihtiyaçları ve imar durumu doğrultusunda, villa tipi konut yapılması için proje çalışmasına başlanılarak ön onay alındı. Önümüzdeki günlerde ekspertiz çalışmalarına başlanması öngörülüyor.

Çeşme Ilıcada inşaat ruhsatı alınmış ve yaklaşık maliyeti çıkarılmış 4 villa yapılacak. Lüks villaların yanı sıra  İzmir  ve Manisada konut projeleri de gerçekleştiren İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, bu projelerde arsa vererek kat alıyor.

İzmirin Tire ilçesi Turan Mahallesindeki proje kapsamında Vakıflar Meclisi onayı alınan ve yüklenici firma ile sözleşme imzalanan projeden, müdürlüğe 18 dairenin kalması planlanıyor. Bunlardan yıllık tahmini 4 bin 800 lira gelir hedefleniyor.

Dikili ilçesindeki konut projesinde ön onay alınmasının ardından ekspertiz çalışmalarına başlanılacak. Manisanın Akhisar ilçesinde yapı kullanma izin belgesinin alındı, geçici kabulün yapıldığı proje kapsamında idareye 1 daire verilecek. Manisanın Turgutlu ilçesinde yapımı devam eden inşaat tamamlandığında idareye kalacak 3 daireden de yıllık 14 bin 400 lira gelir bekleniyor.

İzmirin Bozyaka semtindeki proje inşaatı ise üstlenici firma iflas ettiğinden müdürlük tarafından tamamlanacak. İhalesi tamamlanan proje için karar aşamasına gelindi.

GETİRECEĞİ GELİRE GÖRE YA SATILACAK YA KİRALANACAK

Projelere ilişkin açıklamada bulunan İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, müdürlüğün en büyük gelir kapısının taşınmazlardan elde edilen kira geliri olduğunu belirtti. Bu yüzden uygun yerlerde kat karşılığı apartman veya villa tipi konut için çeşitli projelerin müdürlük bünyesinde sürdürüldüğünü, buna önem verdiklerini anlatan İba, projeler tamamlandığında, yapılan sözleşme kapsamında kat karşılığı daire ve villalara sahip olacaklarını kaydetti.

İba, "Bu projelerle, bir yandan boş arsalarımızı değerlendirirken, diğer yandan yeni gayrimenkullere sahip oluyoruz. Projeler tamamlandıktan sonra müdürlüğümüze kalacak olan villa ve konutları, getirecekleri gelire göre ya satacağız ya da yıllık olarak kiraya vereceğiz" dedi.

AA

 


Geri Dön