25 / 04 / 2024

Valide-i Atik Külliyesi koruma altında!

Valide-i Atik Külliyesi koruma altında!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin ( FSMVÜ ) Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kullanmaya hazırlandığı Mimar Sinan'ın son eseri olan Valide-i Atik Külliyesi koruma altına alındı.



Büyük ölçekli Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı'nda Külliye aslına uygun kalacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından FSMVÜ'ye tahsis edilen külliye bu plana göre Güzel Sanatlar Fakültesi olamayacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dünkü meclis toplantısında büyük ölçekli Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı oybirliğiyle kabul edildi. Plan notlarında, "Bölgede yer alan hamam yapısının özgün haline getirilecek ve bu alanın esas fonksiyonu veya bu fonksiyona uygun olarak düzenlenecek müze dışında kullanımına izin verilmeyecektir" ifadesi kullanıldı. Plan notunda külliye ve camii için, "Bu alanın inşa edildiği dönemdeki özgün yapısının korunması ve asli fonksiyonlarına uygun olarak kullanılması sağlanacaktır" denildi. 


Cumhuriyet


Geri Dön