28 / 03 / 2024

Validei Atik Külliyesi projesi

Validei Atik Külliyesi projesi

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin ( FSMVÜ ) Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kullanmaya hazırlandığı Mimar Sinan'ın son eseri olan Valide-i Atik Külliyesi koruma altına alındı.

Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi açıldı!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 4 yıl önce yapımına başlanan Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi hizmete açıldı.

MÜ Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin ilk etabı 525 günde tamamlanacak!

Maltepe'deki Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin temel atma töreninde konuşan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özvar, "Bugün birinci etapta iki fakültemizin binalarının inşaatlarının temel atma törenini sizlerin teşrifleriyle gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz" dedi

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin temeli atıldı! 

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin temeli  törenle atıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşa edilecek Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin üniversiteyi hedeflerine bir adım daha yaklaştıracağını söyledi...

Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi ay sonunda açılıyor!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından temeli 4 sene önce atılan Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi'nin resmi açılışı bu ayın sonunda gerçekleştirilecek.

İzmir Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, İzmir'de Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan,  "Cemaati olmayan her cami, ne kadar ihtişamlı olursa olsun, yetim ve öksüz bir eserdir" dedi...

Osmanlı Arşivi Külliyesi risk altında mı?

Osmanlı Arşivleri Bâb-ı Âli'deki tarihi binasından alınarak Kağıthane'deki Milli Arşiv Sitesi'ne taşınmıştı. Dere yatağı yakınlarında yer aldığı için risk altında olan Osmanlı Arşivi Külliyesi'ndeki 100 milyon belge ve 370 bin defterden oluşan tarihi belgeleri kurtarmak için “susuzlaştırma” ihalesi

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin ihalesi iptal edildi!

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin 1.etabının inşaatı için açılan ihale iptal edildi. Belli istekliler arasında davet usulü ile gerçekleştirilecek ihalede bütün teklifler reddedildi.

Şehit Fethi Sekin Külliyesi’nin inşaatını İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak! 

Elazığ'da inşaatı yarım kalan Şehit Fethi Sekin Külliyesi'ni CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak. Çalışmalar yasal süreç tamamlandıktan başlayacak. 

Elazığ Fethi Sekin Külliyesi 2020'de tamamlanacak!

Elazığ'da inşaatı duran Fethi Sekin Külliyesi'nin borçları yüzünden inşaat durmuştu. Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu başkanı külliye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Külliye 2020 yılında açılacak.

Elazığ Fethi Sekin Külliyesi'nin inşaatı durdu!

İzmir Adliyesi önünde gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan Fethi Sekin adına memleketi Elazığ’da 1 Ocak 2019’da Fethi Sekin Külliyesi inşaatına başlandı ancak külliyenin inşaatı durduruldu.

Validei Atik Otelcilik İnşaat Turizm Limited Şirketi Altunizade Şubesi açıldı!

Validei Atik Otelcilik İnşaat Turizm Limited Şirketi Altunizade Şubesi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi Bursa'da inşa ediliyor! 

Külliye konsepti, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Bursa'da inşa edilecek. Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi içerisinde, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, akademi, sosyal tesisler, barınma birimleri ve uygulamalı eğitim yapılacak bir cami barındıracak.

Esenler Spor Külliyesi için 25 milyon 480 TL harcanacak!

Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi'nin AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Esenler İlçesi için spor külliyesi yapılacağını açıkladı. Proje için toplamda 25 milyon 480 bin TL harcanacak.

Validei Atik Külliyesi projesi Haberi

Validei Atik Külliyesi projesi

Büyük ölçekli Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı'nda Külliye aslına uygun kalacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından FSMVÜ'ye tahsis edilen külliye bu plana göre Güzel Sanatlar Fakültesi olamayacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dünkü meclis toplantısında büyük ölçekli Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı oybirliğiyle kabul edildi. Plan notlarında, "Bölgede yer alan hamam yapısının özgün haline getirilecek ve bu alanın esas fonksiyonu veya bu fonksiyona uygun olarak düzenlenecek müze dışında kullanımına izin verilmeyecektir" ifadesi kullanıldı. Plan notunda külliye ve camii için, "Bu alanın inşa edildiği dönemdeki özgün yapısının korunması ve asli fonksiyonlarına uygun olarak kullanılması sağlanacaktır"...