19 / 04 / 2024

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temelini attığı Diyarbakır'daki Merkez Cami ve Külliyesi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Sabah'tan Hüseyin Kaçar'ın haberine göre; Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Yenişehir ilçesinde yapımına devam edilen Merkez Cami ve Külliyesi'nde inceleme yaptı. İncelemeleri esnasında Karaloğlu'na, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ile Daire Başkanları da eşlik etti. İnşaat çalışmaları ve süreç hakkında yetkililerden bilgi alan Karaloğlu, inşaat alanındaki her noktayı inceledi. 

Diyarbakır Külliyesi nin inşaatında son durum ne?

2016'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan 43 bin metrekarelik kapalı alanda 20 bin vatandaşın yararlanabileceği, içerisinde 1000 kişilik konferans ve sergi salonu, kütüphane, derslikler ve sosyal alanlar ile otoparkın da yer alacağı, aynı zamanda vatandaşlara ibadetin yanı sıra, eğitim imkanı sunacak bir ilim yuvası olan Merkez Cami ve Külliyesinin 2021 yılında tamamlanarak vatandaşların ibadetine açılması hedefleniyor. Külliye kendisine özgün mimariyle inşa ediliyor.

Diyarbakır Bağlar'da 11.7 milyon TL'ye satılık arsa!


Geri Dön