25 / 04 / 2024

diyarbakır külliyesi son durum

diyarbakır külliyesi son durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Diyarbakır yeniden inşa edildi!

Bir dönem terörle anılan Diyarbakır, kötü günlerini geride bıraktı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Huzuru sağladık, 2015-2018 arasında yüzde 50 büyüdük. Şimdi hedef 2 yılda 25 bin kişiye istihdam sağlamak” dedi.

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli atılıyor!

Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan  “İl İstihdam Kurulu” toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu, dağınık şekilde üretim gerçekleştiren esnafı temelini atacakları 2 milyon 500 bin metrekarelik Küçük Sanayi Sitesi’ne taşıyacaklarını müjdeledi.

Şahinbey Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası'nın temeli atıldı!

Şahinbey Belediyesi ve hayırseverler tarafından inşa ettirilecek olan Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası’nın temelleri dualarla atıldı.

Diyarbakır Kayapınar son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Diyarbakır Kayapınar projesinde toplam 566 adet konut bulunuyor. Projedeki konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Sümer Holding'in Diyarbakır'daki fabrika binası yıkılıyor!

Sümer Holding A.Ş. Genel Müdürlüğüne ait Diyarbakır'da yer alan fabrika binası yıkılıyor. Yıkımda çıkacak hurdalar ise ihale ile satılıyor..

Diyarbakır'daki 500 yıllık hamamlar turizme kazandırılacak!

Diyarbakır'ın termal turizminde önemli bir yere sahip olan Çermik ilçesinde, yerli ve yabancı turist sayısını artırmak için 500 yıllık iki hamam restore edilecek.

TOKİ Kırşehir Merkez son başvuru günü!

TOKİ Kırşehir Merkez son başvuru günü bugün olarak belirlendi. 991 adet daireden meydana gelen projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon şeklinde daire tipleri bulunuyor. 

Diyarbakır Yeni Bağlantı Yolu için yıkımlar tamamlandı!

Kentte araç trafik yoğunluğunu azaltmak için çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ile Bağlar ilçelerini birbirine bağlayacak olan yeni bağlantı yolu üzerindeki 4 apartmanı kamulaştırarak yıkımını tamamladı.

Bursa Sinan Paşa Külliyesi ayağa kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ecdat yadigarı eserlerin ayağa kaldırılması çalışmalarına son sürat devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda Bursa Sinan Paşa Külliyesi'ni ayağa kaldırıyor.

Diyarbakır'a 167 milyon liralık 5 yeni tesis!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır’da hayata geçirilecek olan 167 milyon liralık 5 yeni tesisin temel atma törenine katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yeni kent meydanı inşa ediyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanması için Kayapınar ilçesinde yepyeni bir kent meydanı inşa edecek.

diyarbakır külliyesi son durum Haberi

diyarbakır külliyesi son durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temelini attığı Diyarbakır'daki Merkez Cami ve Külliyesi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Sabah'tan Hüseyin Kaçar'ın haberine göre; Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Yenişehir ilçesinde yapımına devam edilen Merkez Cami ve Külliyesi'nde inceleme yaptı. İncelemeleri esnasında Karaloğlu'na, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ile Daire Başkanları da eşlik etti. İnşaat çalışmaları ve süreç hakkında yetkililerden bilgi alan Karaloğlu, inşaat alanındaki her noktayı inceledi. 

2016'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan 43 bin metrekarelik kapalı alanda 20 bin vatandaşın yararlanabileceği, içerisinde 1000 kişilik konferans ve sergi salonu, kütüphane, derslikler ve sosyal alanlar ile otoparkın da yer alacağı, aynı zamanda vatandaşlara ibadetin yanı sıra, eğitim imkanı sunacak bir ilim yuvası olan...