19 / 04 / 2024

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli atılıyor!

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli atılıyor!

Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan  “İl İstihdam Kurulu” toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu, dağınık şekilde üretim gerçekleştiren esnafı temelini atacakları 2 milyon 500 bin metrekarelik Küçük Sanayi Sitesi’ne taşıyacaklarını müjdeledi.



2019 ylı işgücü piyasası ve istihdam analizlerinin değerlendirilmesinin gerçekleştirildiği  istihdamın kalıcı olması için atılması gereken adımların konuşulduğu “İl İstihdam Kurulu” toplantısı Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun başkanlığında yapıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Sayın Güzeloğlu’nun yanı sıra OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı ve üyeler, DTSO ile DESOB yetkilileri, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve iş insanları katılım gösterdi.

Toplantı İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç’un 2019’un değerlendirilmesi ve 2020 hedeflerini belirleyen sunumuyla başladı.

“İstihdam birincil hedefimizdir”

İstihdamın Cumhurbaşkanımız ve kendilerinin birinci hedefi olduğunu söyleyen Sayın Güzeloğlu, istihdamın il genelinde ele alınması ve tüm kesimlerle ortak stratejik bir anlayışla meseleye yaklaşılması gerektiğini belirtti. Sadece bir kurum ile istihdamı kalıcı kılmanın mümkün olmadığını belirten Sayın Güzeloğlu, bunun için istihdam üretenlerin kucaklanması gerektiğini dile getirdi. Göreve başladıkları 3 yıl önce bu doğrultuda stratejik bir bakış açısını bütün kurumlar merkezi veya ekonomik ve sosyal sivil ve özel bir bütünlük içerisinde ele alınması ortak hedeflerin belirlenerek bu hedeflere doğru kararlı sağlıklı ve istikrarlı adımlar atılması çalışmalarını başlattıklarını dile getirdi.

“Lojistik Merkez’le Diyarbakır dünyaya açılacak”

Kent için önemli ve hayati derecede olan İhtisas Organize Bölgesi’nin kurulması için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürdüklerine dile getiren Sayın Güzeloğlu, bu alanın hizmete girmesiyle 7-8 bin kişiye istihdam sağlanacağını ve Diyarbakır’ın pamuğa dayalı tekstil üretim merkezi olacağını belirtti. Bir diğer istihdam artılarının da Lojistik Organize Bölgesi olduğunu söyleyen Sayın Güzeloğlu, 2 milyon 300 bin metrekarelik merkezde Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı çalışmalarını yürüteceklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin fuar ve sergi merkeziyle ilgili çalışma yürüteceğini söyleyen Sayın Güzeloğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak projelerimizin arasında bu bağlamda yer alan bir büyük fuar ve sergi merkezi bununla ilgili doğrudan transfer edilecek ve yılın 12 ayı açık olacak bir ihrac ürünleri sergisi. Bunlar lojistik merkezinin tamamlayıcı unsurları ve yatırımlarıdır.  Bölgesel ölçekte Ortadoğu ve Körfezler bir anlamda oradan Afrika’ya açılımı Diyarbakır Türkiye için kapısı ve bağlantısıdır. Bunu doğru yönettiğimiz zaman tarihten gelen birikimi zenginliği dinamikleriyle Diyarbakır lojistiğin taşıyıcı bir merkezi olmasının yanı sıra ve istihdam alanında da yine en az lojistikte de inşallah 10 bin kişiye varan bir istihdam beklentimiz karşılanacaktır” dedi.

 “2 milyon 500 bin metrekarelik Küçük Sanayi Sitesi’nin temelini atacağız”

2’inici Organize Sanayi Bölgesi’ni 2020’de hizmete açacaklarını da müjdeleyen Sayın Güzeloğlu, yeni OSB’nin Diyarbakır’ı üretim merkezi konumuna getirip istihdam piyasasına ciddi katkılar sunacağını belirtti. Esnafın şehir içerisindeki dağınık alanlarda yaptığı üretimlerin toplu bir alanda Küçük Sanayi Sitesi yerleşkesine taşınmasının önemiyle ilgili de konuşan Sayın Güzeloğlu, “Bu konuda her açıdan ve her boyutta olduğu gibi bir işbirliği içerisinde Esnaf Odaları Birliğimizle Ticaret Sanayi odamızda tam bir zaten işbirliği içerisindeyiz.  Çok geniş 2,5 milyon metrekarelik bir alanda bunu daha da büyütmenin çabası içerisindeyiz. Diyarbakır'ın önümüzdeki 50 yılına hizmet edecek Küçük Sanayi sitelerinin temelini oluşturuyoruz. Sosyal donatım alanları sağlık alanları eğitim kurumları iş verimini sağlayacak merkezler şüphesiz mesleki teknik eleman yetiştirecek bunu sağlayacak bunu sunacak okullar bu sitede olacak. Bu alana geçişle birlikte 5 bine yakın ek istihdamı orada sağlamış olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak tam anlamıyla projelendirme çalışmalarında bu konunun hem takipçisiyiz hem de yakın bir izleyicisiz” diye konuştu.


Geri Dön