19 / 04 / 2024

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi son durum

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi son durum

Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan  “İl İstihdam Kurulu” toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu, dağınık şekilde üretim gerçekleştiren esnafı temelini atacakları 2 milyon 500 bin metrekarelik Küçük Sanayi Sitesi’ne taşıyacaklarını müjdeledi.

Diyarbakır Sur'da ticari alanların satılmasına tepki!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Diyarbakır Ticaret Borsası yazılı bir açıklamada bulunarak, Sur'daki ticari alanların tek tek ihale ile satılması halinde kısa sürede atıl duruma düşeceklerini ifade etti.

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Diyarbakır yeniden inşa edildi!

Bir dönem terörle anılan Diyarbakır, kötü günlerini geride bıraktı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Huzuru sağladık, 2015-2018 arasında yüzde 50 büyüdük. Şimdi hedef 2 yılda 25 bin kişiye istihdam sağlamak” dedi.

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli atılıyor!

Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan  “İl İstihdam Kurulu” toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu, dağınık şekilde üretim gerçekleştiren esnafı temelini atacakları 2 milyon 500 bin metrekarelik Küçük Sanayi Sitesi’ne taşıyacaklarını müjdeledi.

Diyarbakır 4. Oto Sanayi Sitesi 2020’de hizmete girecek!

İnşaatı süren 814 dükkân ve sosyal donatıların bulunacağı 4. Oto Sanayi Sitesi’nde incelemeler yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu 4. Sanayi Sitesi’nin 2020'nin ilk yarısında hizmete gireceğini söyledi.

Diyarbakır'da OSB ve sanayi siteleri kurulması TBMM gündeminde!

Diyarbakır ilinde organize sanayi bölgesi veya sanayi siteleri kurulup kurulmayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır'a 160 milyon liralık altyapı yatırımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Diyarbakır'a havalimanına ilave pist, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve atıksu arıtma tesisi yapımı olmak üzere 160 milyon liralık altyapı yatırımı kazandırıldı.

TOKİ, Diyarbakır'da modern sanayi sitesi inşa ediyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, üretimde verimliliğin artırılması ile istihdama ve bölgesel gelişmeye katkı sağlamak için Diyarbakır'da yeni bir oto sanayi sitesi inşa ediyor.

Diyarbakır yeni oto sanayi sitesine kavuşuyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Diyarbakır’da hayata geçireceği oto sanayi sitesinin ihalesi yapıldı.

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda rekreasyon projesi!

Diyarbakır Kırklar Dağı'ndaki 33 hektarlık alanda yürütülen rekreasyon projesi hızla devam ediyor. Projenin gelecek ay tamamlanması bekleniyor.

TOKİ’den Diyarbakır’a 2 milyar 285 milyon liralık yatırım!

TOKİ'nin Diyarbakır’da hayata geçirdiği 2 milyar 285 milyon liralık yatırımların toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor!

Diyarbakır'da 'Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi' kapsamında Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor.

Diyarbakır'a Türkiye'nin 3'üncü açık öğretim fakültesi geliyor!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Türkiye'nin 3'ncü açık öğretim fakültesini inşa ediceklerinin müjdesini verdi. Gül, birçok projesinin olduğunu da belirtti.

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi son durum Haberi

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi son durum

2019 ylı işgücü piyasası ve istihdam analizlerinin değerlendirilmesinin gerçekleştirildiği  istihdamın kalıcı olması için atılması gereken adımların konuşulduğu “İl İstihdam Kurulu” toplantısı Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun başkanlığında yapıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Sayın Güzeloğlu’nun yanı sıra OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı ve üyeler, DTSO ile DESOB yetkilileri, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve iş insanları katılım gösterdi.

Toplantı İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç’un 2019’un değerlendirilmesi ve 2020 hedeflerini belirleyen sunumuyla başladı.

“İstihdam birincil hedefimizdir”

İstihdamın Cumhurbaşkanımız ve kendilerinin birinci hedefi olduğunu söyleyen Sayın Güzeloğlu, istihdamın il genelinde ele alınması ve tüm kesimlerle ortak stratejik bir anlayışla meseleye yaklaşılması gerektiğini belirtti. Sadece bir kurum ile istihdamı kalıcı kılmanın...