19 / 04 / 2024

Diyarbakır 4. Oto Sanayi Sitesi 2020’de hizmete girecek!

Diyarbakır 4. Oto Sanayi Sitesi 2020’de hizmete girecek!

İnşaatı süren 814 dükkân ve sosyal donatıların bulunacağı 4. Oto Sanayi Sitesi’nde incelemeler yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu 4. Sanayi Sitesi’nin 2020'nin ilk yarısında hizmete gireceğini söyledi.



Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, istihdama ve bölgesel gelişime katkı sağlanması için Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerinde inşaatı süren 4. Oto Sanayi Sitesini inceledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yüklenici firma müteahhitti ve esnaf tarafından karşılanan Güzeloğlu,  inşası süren 4. Oto Sanayi Sitesinin Diyarbakır'a marka değeri katacak bir çalışma olduğunu ve Diyarbakır'ın bu tür projelerle anılması gerektiğini dile getirdi.

“İmar sorununu çözdük”

Güzeloğlu, 4. Oto Sanayi Sitesi esnafıyla gerçekleştirdiği sohbette 4. Oto Sanayi Sitesi’nin yapıldığı arazide imar sorunu olduğunu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclis kararıyla imar sorununu çözdüklerini belirtti. Başta altyapı ve ulaşım olmak üzere 4. Oto Sanayi Sitesi’nin tüm sorunlarını çözeceklerini müjdeleyen Güzeloğlu, “2020'nin ilk yarısında yeni yerimizde hizmetle buluşacağız. Bize düşeni biz yapacağız. Herkes kendine düşeni yaparsa sonucu da güzel olacak. Küçük Sanayi Sitesi için de 2 bin 300 dönümlük bir yer belirledik. Bütün Küçük Sanayi Sitesi yerleşkelerini oraya taşıyacağız. Buradaki örnek model gibi kent içini rahatlatacağız. Bu arada tabii desteğimiz size devam ediyor. Kalkınma Ajansından da yaklaşık 600 bin liralık bir hibe desteği verdik” diye konuştu.

Güzeloğlu çalışmalarla ilgili bilgi aldı

Esnaf sohbetinden sonra yüklenici firma görevlileri ile toplantı gerçekleştiren Güzeloğlu çalışmaların geldiği son aşama ve sorunlarla ilgili bilgi aldı. Güzeloğlu, 814 dükkânı, bir yönetim binası, bankası, çarşısı, PTT binası, fırını gibi sosyal donatıları bulunan 4. Oto Sanayi Sitesi’nin güzel ve özel bir proje olduğunu, küçük sanayi ölçeğinde kentlere sıkışmış, yetersiz altyapılardaki birçok Sanayi ve Küçük Sanayi Sitesine örnek olduğunu belirtti.

“4. Sanayi Sitesi örnek bir proje”

Güzeloğlu konuşmasına şu şekilde devam etti: “2 bin 300 dönümlük bir alanı da belirledik. Önümüzdeki günlerde Diyarbakır kent merkezindeki Küçük Sanayi Üretim Alanlarını buraya taşımayı şimdiden planlıyoruz. 4. Oto Tamircileri Sitesi de bu anlamda hakikaten bitmeye çok yakın olan örnek bir proje. Her şeyden önce şunu söyleyeyim imarda burada yaşanan bir temel sorun vardı. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda hem ruhsat almayı engelleyen hem de binanın hizmete girmesini engelleyecek bir hukuki imar yasası açısından bir engel vardı. Bu konu bize iletildi ve Büyükşehir Belediye Meclisimiz benim başkanlığımda geçtiğimiz günlerde bu sıkıntıyı gideren bir karar aldı. Böylelikle ruhsat alınmasının faaliyete geçilmesinin önündeki temel engel de ortadan kaldırılmış oldu” 

“Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın önemli destekleri oldu”

Altyapıda özellikle güvenlik bağlamında Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan destek istendiğini dile getiren Güzeloğlu, “Güvenlik adına önemli bir projeydi. Biz Sanayi Sitemizin hem güvenlik, hem kamera, hem duvar hem de kapı sistemlerine bir hibe yardımında bulunduk. Özellikle talep olarak iletilen ve şüphesiz gereken kara yolları bağlantısı olsun, buna bağlı olarak alt başlıkta gerek KOSGEB'in gerekse diğer kurumların desteğiyle olsun biz bu konuları da inşallah açılış tarihine kadar gündemimize alacağız ve 2020'nin ilk çeyreğine kadar bunları tamamlamayı hedefleyeceğiz. Müteahhit firmamızda burada başarılı bir iş çıkardılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İş güvenliğini ihmal etmeden Allah korusun hiçbir kazaya hiçbir sıkıntıya konu açmadan bunu tamamlamalarını bekliyoruz. Şüphesiz kendileri için de bizim için de en ideal olan hızlı bir çalışma ile en kısa süre içerisinde bu işi tamamlamaktır” diye konuştu.

“4. Sanayi Sitesi’nde güneş enerjisi kullanılmalı”

Güzeloğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Şüphesiz bitmesine müteakip altyapı, çevre düzenlemesi, peyzaj ve yaşam alanları rekreasyonu gibi konularda öne çıkacak. Özellikle bu tip üretim alanlarında Büyükşehir Belediyesi olarak güneş enerjisinin kullanılmasının enerji girdi maliyetlerinde mevcut çatı zeminlerinin de buna tahsis edilmesini de önemsiyoruz. Bu projede bu yok ama şimdiden gereken bileşen olarak hem iş yeri sahiplerimizin hem de ilgili buradaki arkadaşlarımızın ortak çalışma yapmasında hem Büyükşehir ölçeğinde hem de Ajans perspektifinde bir proje hazırlamalarında fayda var. En önemli girdi maliyetleri olan enerjinin böylelikle elde edilmesi ve ekonomik olarak elde edilerek rekabet gücünün artırılması da gerçekleştirilmiş olacaktır. Ben tekrar projede emeği geçen, bugüne kadar bu günlere gelmesine katkı veren başta Türkiye'nin her alanda değişimini ve bir büyük dönüşümünü gerçekleştiren saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza katkıda bulunan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyor işyerlerinin esnafımızla insanımızda ilimize hayırlı olmasını diliyorum” 


Geri Dön