25 / 04 / 2024

Şahinbey Oto Sanayi Sitesi hizmete girdi!

Şahinbey Oto Sanayi Sitesi hizmete girdi!

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ve kentin 20 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan Oto Sanayi Sitesi hizmete girdi. Bin 16 işyerinin hizmet verdiği sitenin eski yeri ise yol, park ve konut yapılacak.



Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ve bin 16 işyerinin bulunduğu Şahinbey Oto Sanayi Sitesi, kenti görüntü ve ses kirliliği ile trafik keşmekeşinden kurtardı. Yıllardır "Eski Garajlar" bölgesinde derme-çatma dükkanlarda hizmet veren oto tamircileri yeni taşındıkları modern sanayi sitesinde rahat bir ortamda hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyor. 


KAMULAŞTIRILDI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye tarafından Mavikent bölgesinde yaptırılan bin 16 işyerinin bulunduğu Şahinbey Oto Sanayi Sitesi'nin kentin önemli bir trafik sorununu da çözdüğünü söyledi. Tahmazoğlu, boşaltılan bölgenin kamulaştırılarak İnönü Caddesi'ne paralel olacak şekilde Hoşgör Meydanı ile Özdemirbey Caddesi'ni buluşturan bir yol park ve konut alanı olarak yeniden düzenleneceğini açıkladı. 


SİTEYİ GEZDİ 

Hizmete açılan sanayi sitesini gazetecilerle birlikte gezen Başkan Mehmet Tahmazoğlu, esnaf ile görüştü. Şahinbey'deki tüm oto sanayi esnafını bir araya getirdiklerini belirten Tahmazoğlu, "Daha önce şehrin içerisine yayılan esnafımızı burada bir araya getirdik. Hiç uygun olmayan koşullarda hizmet veren esnafımızı burada toplayarak daha nezih bir ortamda hizmet vermelerini sağladık. Burayı 2 yıl gibi kısa bir sürede bitirerek esnafımızın hizmetine sunduk" dedi. 



Geri Dön