26 / 04 / 2024

Diyarbakır'daki 4. Oto Sanayi Sitesi 6 ay sonra hizmete girecek!

Diyarbakır'daki 4. Oto Sanayi Sitesi 6 ay sonra hizmete girecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın üretimde verimlilik artırılarak istihdama ve bölgesel gelişmeye katkı sağlamak için yapımını sürdürdüğü Diyarbakır'daki 4. Oto Sanayi Sitesi'nin inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. 



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Diyarbakır'da inşaatı devam eden  4. Oto Sanayi Sitesi'nin 6 ay sonra hizmete açılması hedefleniyor.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, TOKİ, Diyarbakır'da terör mağdurları ve düşük gelir düzeyine sahip vatandaşlar için konut üretiminin yanı sıra üretimde verimliliğin artırılması, böylece istihdama ve bölgesel gelişime katkı sağlanması amacıyla sanayi sitesi de inşa ediyor.

4. Oto Tamirciler ve Küçük Sanayi Sitesi Projesi kapsamında Diyarbakır-Elazığ kara yolu üzerinde geçen sene inşaatına başlanan sitenin inşaatının yüzde 80'lik kısmı tamamlandı.

Yaklaşık 507 dönüm üzerinde hayata geçirilen sanayi sitesinde toplam 5 bin kişi istihdam edilecek. 814 iş yeri kapasitesine sahip modern oto sanayi merkezinde 624'ü 150 metrekare ve 190'ı da 300 metrekare alana sahip iki tip iş yeri mevcut. Kurulan sitede, idare binası, güvenlik, çarşı, banka, fırın, cami, halı saha, PTT ve lokanta da bulunuyor.

Diyarbakır 4. Oto Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Muhsin Erdoğmuş konuyla ilgili olarak sanayi sitesinin küçük ölçekli imalat, otomotiv tamir ve bakımı alanında faaliyet gösteren esnaf ve sanayicilerin günün gereksinimlerine uygun iş yerlerine sahip olmaları için kurulduğunu belirtti.

Muhsin Erdoğmuş, kentteki mevcut sanayi sitelerindeki ve şehir içindeki iş yerlerinin daha uygun mekanlarda hizmet vermesi, insanların daha iyi koşullarda çalışması ve verimli üretimin sağlaması 
için inşaatına başlanılan sanayi sitesinin yaklaşık olarak 6 ay sonra tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.


"Yüzde 80'i tamamlandı"


Mevcut oto sanayi sitelerinin Diyarbakır'ın ihtiyacını karşılayamadığını dile getiren Erdoğmuş, şunları söyledi.

"300 milyon lira maliyetli projenin hayata geçiriliyor olması şehrimiz için son derece önemli. Esnaf ve sanatkarımızın talep ettiği modern siteyi kentimiz için bir şans, bir değer olarak görüyorum. İnşaat seviyesi yüzde 80'e ulaşan site 2020'nin mayıs ayında tamamlanacak. Burada 814 iş yerimiz var, 5 bin kişi istihdam edilecek."

Erdoğmuş, projenin gerçekleşmesini sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanayi esnafını sevindirdiğini sözlerine ekledi.

"Çok güzel yapılıyor"

Esnaf Ramazan Yalçın da mevcut sanayi sitesinde çalışmakta zorlandıklarını belirterek, "İhtiyacımız olan modern sanayi sitesini ilimize kazandıran devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Sanayiyi gezdim gerçekten çok güzel yapılıyor." diye konuştu.

Sitenin tamamlanmasıyla rahata kavuşacaklarını belirten usta Hasan Tokak da "Mevcut yerde zor koşullarda çalışıyoruz. Yeni yer modern ve sosyal tesislerle donatılmış bir sanayi." dedi.


Geri Dön