20 / 04 / 2024

Kepez Devlet Hastanesi'nin temeli atılıyor!

Kepez Devlet Hastanesi'nin temeli atılıyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, Ak Parti Antalya milletvekillerinin ve Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse'nin ilçeye kazandırılması için büyük gayret gösterdiği 350 yataklı Kepez Devlet Hastanesi'nin temeli atılıyor.




Kepez Sütçüler bölgesinde 52 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan devlet hastanesinin inşaat süreci başladı. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, Ak Parti Antalya milletvekillerinin ve Ak Parti İl Başkanı  Mustafa Köse'nin ilçeye kazandırılması için büyük gayret gösterdiği 350 yataklı Kepez Devlet Hastanesi'nin temeli atılıyor. 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle inşa edilecek olan hastanenin, 31 Ekim'de gerçekleştirilen yapını ihalesi geçtiğimiz aylarda sonuçlandığı, yer teslimi sözleşmesinin imzalanmasının ardından yüklenici firmanın iş makineleri tarafından hastanenin temel kazısına başlandığı bildirildi. 


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hastanenin yapımıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Temel kazısı başlayan 350 yataklı hastanemiz, Kepez'e, Antalya'ya hayırlı olsun. Bir aksilik olmaması durumunda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılımıyla bu ayın sonunda ya da Mart ayının ilk haftasında Kepez Devlet Hastanesi'nin resmi temel atma töreni yapacağız. Hastane, 80 milyon liranın üzerinde mali bir bedelle yapılacak olan devasa bir yatırım olacak. İki yıllık bir sürede tamamlanacak olan Kepez Devlet Hastanesi'nin yatak kapasitesi 350. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi 400 yataklı olduğu düşünülürse Kepez'deki sağlık yatırımın ne kadar büyük olduğu daha iyi anlaşılacak. Antalya'nın ikinci büyük hastanesi Kepez'e yapılıyor. Hastane, Habibler, Hüsnü Karakaş, Güneş, Gazi Sütçüler, Mehmet Akif Ersoy mahalleleri başta olmak üzere bölgeye çok önemli bir ivme, gelişme kazandıracak" dedi. 


Başkan Tütüncü, Varsak bölgesine de sağlık tesisi müjdesi verdi. Başkan Tütüncü, önümüzdeki dönem Varsak'a semt polikliniği ve küçük bir hastane kazandıracaklarını açıkladı. 


Başkan Tütüncü, hastanenin Kepez'e kazandırılmasına emeği olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Miiezzinoğlu, Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Ak Parti Antalya Milletvekilleri ve Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse'ye teşekkür etti


Antalya Son Haber


Geri Dön