26 / 04 / 2024

Suluova Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı!

Suluova Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı!

Suluova Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı, yaklaşık 20 milyon liralık yatırım bedeli ile Maarif Mahallesi'ndeki toplam 16 dönüm arsa üzerine yapılacak hastanenin 2017 yılının Ocak ayında hizmete açılması planlanıyor.




Yaklaşık 20 milyon liralık yatırım bedeli ile Maarif Mahallesi'ndeki toplam 16 dönüm arsa üzerine yapılacak hastanenin 2017 yılının Ocak ayında hizmete açılması planlanıyor.


Temel atma programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, “Suluova’da değişim ve dönüşüm devam ediyor.Katılımlarınız için sizlere teşekkür ediyorum.”dedi.

İlçedeki yatırımların birer birer ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Belediye Başkanı Fatih Üçok;”Bundan birkaç ay önce Organize Besi Bölgemizde çok büyük bir yatırımın temelini attık.Bugün hastanemizin ilk kazmasını vuruyoruz, yarın Organize Besi Bölgemiz’de bir süt fabrikasının temelini atacağız.Yine bir hafta içerisinde ilçemizin ilk Kapalı Otopark ve Pazar Yeri’nin açılışını yapacağız.Bu işler bir anda kendiliğinden ortaya çıkmıyor.Bu işler için çok fazla çaba harcayanlar, emek sarf edenler var. Projemizin hayata geçirilmesinde kıymetli hemşerimiz Sn. Haluk İpek Beye,milletvekillerimize, bizden önceki belediye başkanımıza sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. 550 günde tamamlanarak yaklaşık 20 milyon TL’ye mal olacak hastanemizin İlçemize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyor,saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.


AK Parti Amasya Milletvekili adayı Haluk İpek yaptığı konuşmada;"Şükürler olsun bugünü gördük, Bugün güzel bir 100 yataklı akıllı hastanemizin Suluova’nın nüfusuna göre sağlık hizmetinin daha iyi ve daha kaliteli yapılacağı, daha fazla doktor ve uzman sayısıyla hizmet sunabilecek hastanemizin temelini atıyoruz. İnsanlarımız daha kaliteli sağlık hizmeti alacak. Esasen Türkiye nüfus artışının ve göçün çıkardığı problemleri düzgün bir şekilde aşamadığı için bugün büyük şehirlerde ve bir çok yerlerde sıkıntılar yaşamaktadır. Ama artık bu sorunları yapılan bu gibi hizmetlerle aşmaya başladık. Türkiye AK Parti sayesinde ülke kaynaklarımızı insanlarımızın hizmetine sunuyor."dedi.


Hastane’nin İlçe ve halkına hayırlı olması dileklerinde bulunan Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan;” İlçemizde iki tane organize sanayi bölgesi var ve buralara ciddi manada yatırımlar yapılıyor, bölgemize ve halkımıza istihdam sağlayacak yatırımlar gerçekleşiyor. Bu yapılmakta olan yeni hastane binasıyla halkımız daha kaliteli sağlık hizmeti alacak. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor hastanemizin Suluova’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından Müftü Hüseyin Okuş'un duaları eşliğinde kurban kesilerek 100 yataklı akıllı hastanenin temeli atıldı.



Suluova Belediyesi


Geri Dön