29 / 03 / 2024

Orhangazi Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı!

Orhangazi Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı!

Nilüfer Spor Salonu, Keleş Devlet Hastanesi açılışları yapıldı. Orhangazi'de 105 yatakkapasiteli devlet hastanesinin de temeli atıldı. Bursaray'ın Kestel etabında 6 yeni istasyon ile yaklaşık 7 kilometrelik yeni bir güzergah hizmete alındı.




Seçim yasaklarının başlamasına çeyrek kala,  Bursaray Kestel etabı, Nilüfer Spor Salonu, Keleş Devlet Hastanesi açılışları yapıldı. Orhangazi'de 105 yatak kapasiteli devlet hastanesinin de temeli atıldı. Bursaray'ın Kestel etabında 6 yeni istasyon ile yaklaşık 7 kilometrelik yeni bir güzergah hizmete alındı. Açılış Otosansit istasyonundaydı.

Bugün Arabayatağı'ndan sonra 4 yeni istaspon hizmete girdi. Gürsu ve Kestel istasyonları da gelecek hafta devreye giriyor. 120 milyon liralık yatırım ile gerçekleşen Kestel etabı,  şehrin batısında uzanan Bursaray'ın en doğuya da ulaşmasınaimkan sağladı. Başkan Altepe ise CHP'yi işaret ederek, ne büyük hizmet yapmaya niyetlendiysek hep mahkemeye götürüp engellemeye çalıştılar diyerek zorlukların başında idari formalitelerin geldiğini anlattı.

Yeni Teleferik, Samanlı Bağlantı Yolu, Yeni Stadyum, Yeni Belediye Hizmet Binası başta olmak üzere bütün büyük yatırımlarda muhalefetin mahkemeye koştuğunu söyledi. Bütün bu engellemelere rağmen büyük projelerin 2014 Mart ayında neticelendirildiğini anlattı.Bursa'nın geçmişte Almanya'dan çok pahalı vagonları aldığını, bugün artık kendi vagonlarımızın raylarda en kaliteli ve uygun fiyatlı olarak dolaştığına işaret ederek, Bursa'nın bütün ihtiyacının dışında İzmir, Kocaeli, Kütahya ve Adapazarından da siparişler olduğunu kaydetti. Bugün Türkiye'deki vagonların kalite fiyat avantajı ile yakın gelecekte Berlin ve Fransa'da da dolaşacağına olan inancını da zikreden Recep Altepe, önümüzdeki 5 yıllık dönemde de büyük projeleri halkın desteği ile hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.  Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ta 20 milyon liraya mal olacak Orhangazi Devlet Hastanesinin temelini attıklarını 120 milyon liralık Bursaray Kestel etabını açtıklarını, Keles Devlet Hastanesi açılışından sonra da 35 milyon liraya mal olan Nilüfer Kapalı Spor Salonunun hizmete alınacağını bir solukta sıralayıverdi. Bu yatırımların bu kadar kısa sürede bitirilmesinin önemli bir çalışma olduğuna işaret eden Bülent Arınç, yeni dönemde Bursa'nın kırsalına da farklı hizmetlerin akacağına dikkat çekti. Kestel, Gürsu ve Yıldırım'dan vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Bursaray Kestel etabı açılışında yeni istasyonlarda ilk seferde bulunmak gerçekten gurur vericiydi. Günlük 350 bin yolcu kapasitesi yakın bir zamanda yeni devreye alınacak vagonlarla 700 bine çıkacak. Başkan Recep Altepe şu anda 10 dakikada bir kalkacak seferlerin kısa zamanda 6 dakikaya, birkaç yıl sonrada 3 dakikada bire çekilerek günde 1 milyon yolcunun rahatlıkla bu sistem üzerinde taşınacağına dikkat çekti. 22 kilometrelik raylı sisteme Recep Altepe döneminde 26 kilometre daha ilave edilmişti. Kestel etabında 28 yürüyen merpen 21 engelli asansörü de aynı anda hizmete alındı. Recep Altepe batı da ne var ise doğuda olacak dedik. Ancak biraz ayarı doğudan tarafa kaçırdık demeyi de ihmal etmedi.

Bugün katıldığımız törende Fethiye semtindeki Nilüfer Spor Salonu açılışı oldu. Muhteşem bir kapalı spor salonu hizmete alındı. Avrupa Şampiyonalarının yapılabileceği standartlarındaki salonda aynı anda 7 bin 500 seyircinin maç izleyebilecek olması da önemli bir rakamdı. Bütün salon sporları branşlarında hizmet verebilecek olan Nilüfer Spor Salonunda binlerce çocuğumuz ve gencimiz önemli başarılara imza atacaklar. Avrupa Şampiyonalarında da Bursa'ya önemli takımların gelmesine imkan sağlanacak. Salon branşlarındaki takımlarımızın da güzel neticiler almasında bu tesisin ihtişamı büyük katkı sağlayacak. Bursa'da gerçekten keyif alınacak bir gün yaşatan belediye yetkilileri ile bürokrasi çevresine teşekkürleremizi arz ediyoruz. Bu güzel hizmetlere zemin hazırlayan ve katkı koyan bütün siyasilere ve teknokratları da bu şehir unutmayacaktır.



Bursa'da Bugün



Geri Dön