23 / 04 / 2024

Van Büyükşehir Belediyesi'nden 20 milyon TL'lik yatırım!

Van Büyükşehir Belediyesi'nden 20 milyon TL'lik yatırım!

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Sönmez, açılışını gerçekleştirdikleri Kent Parkı’nın 470 bin metre kare alan üzerinde aynı anda binlerce yurttaşa hizmet verebilecek bölgenin önemli parklarından birisi olduğunu söyledi



Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Edremit yolu üzerinde, bölge hastanesi bitişiğinde, 40 bin metrekare alan üzerinde yapımına geçen yıl başlanan Van Kent Parkı tamamlandı. Her yaş grubuna ve engellilerin kullanımına uygun olarak tasarlanan park, bölge hastanesinden gelecek hasta yakınları da dikkate alınarak halkın dinlenebileceği çok sayıda oturma mekanları tasarlandı. Aile bireylerinin birlikte, kaliteli zaman geçirebileceği çocuk oyun alanları, spor alanları ve satranç alanlarının da yapıldığı park düzenlenen tören ile halkın hizmetine sunuldu. Parkın açılışına HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekili Tuğba Hezer, Milletvekili adayı Lokman Ergün, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, HDP ve DBP Van İl Örgütü yöneticileri, bölge belediye eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.


Büyükşehir Belediyesi’nden kent halkına 20 milyon TL’lik hizmet

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Sönmez, belediye olarak bugün açılışı gerçekleştirdikleri Kent Parkı’nın 470 bin metre kare alan üzerinde aynı anda binlerce yurttaşa hizmet verebilecek bölgenin önemli parklarından birisi olduğunu söyledi. Yine kent ulaşımında köklü çözümler yaptıklarını ifade eden Sönmez, şuana kadar aldıkları otobüslere 16 yeni otobüs daha ilave ettiklerini, yine sezon itibari ile 39 yeni iş makinesi aldıklarını kaydetti. Belediye olarak karayollarından daha fazla çalışma yaptıklarını dile getiren Sönmez, sadece bir sezonda 450 kilometre sıcak asfalt, 140 kilometre stablize yol, kırsal mahallerde de ise 87 kilometre bütümlü sıcak asfalt çalışması yaptıklarını belirtti. Sönmez sadece bir sezonda Van genelinde 20 milyon TL’lik hizmet yaptıklarını söyledi. Parka Dilek Doğan’ın ismi verildi Yüksekdağ ve beraberindekiler daha sonra toplu açılışların kurdelesini kesti. 


Van Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön