28 / 03 / 2024

Van Büyükşehir'den 17,5 milyon TL'lik gayrimenkul satışı!

Van Büyükşehir'den 17,5 milyon TL'lik gayrimenkul satışı!

Van Büyükşehir Belediyesi, Oto Galericiler Sitesi’nin içinde bulunduğu gayrimenkulü 17.5 milyona kiracılarına sattı.




Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin karşısında yer alan 66 bin 392 metrekarelik Oto Galericiler Sitesinin arazisi ihale yoluyla satıldı. Daha önce 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 15. maddesi gereğince 2. el oto alım satım işi yapan esnaflara kiralama usulü ile tahsis edilen arazi bu kez yeni bir ihale ile satışa çıktı. 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37. maddesi gereğince 20 yıllığına Oto Galericiler Sitesi olarak kullanılmak şartıyla satışa sunulan arazi Oto Galericiler Sitesi esnafı adına teklif veren Van Otomobil ve Galeri İşletmecileri Derneği’ne 17 milyon 500 bin 100 liraya satıldı. 


Van Büyükşehir Belediyesi Encümenince Genel Sekreter Mustafa Yalçın başkanlığında gerçekleştirilen ihale ile yaklaşık 10 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nin kiracısı konumunda olan Oto Galericiler Sitesi esnafı arazinin yeni sahibi oldu.


Galerici esnafın daha önce birçok kez kiracısı oldukları araziyi satın almak için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduğunu söyleyen Genel Sekreter Mustafa Yalçın, “Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu’nun destek ve direktifleriyle çalışmayı yapıp esnafımızı mal sahibi yaptık. Bu ihale ile Büyükşehir Belediyemize güzel bir gelir sağladık. Kiracımız olan galerici esnafı kardeşlerimiz mülk sahibi oldu. Hem biz hem de esnaf kardeşlerimiz kazandı. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.



Van Büyükşehir Beleidyesi



Geri Dön