18 / 04 / 2024

Van Gölü'nde balçık temizliği yapılıyor!

Van Gölü'nde balçık temizliği yapılıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi kentin önemli değerlerinden olan Van Gölü'nün kirlenen kıyılarında başlattığı temizlik çalışmalarına devam ediyor. Yetkililer, günlük 30 kamyon balçığın tahliye edildiği bilgisini paylaştı.



Van Büyükşehir Belediyesi kentin önemli değerlerinden olan Van Gölü'nün kirlenen kıyılarında başlattığı temizlik çalışmalarına devam ediyor. Arıtma tesislerine yakın olması nedeniyle kirliliğin en yoğun yaşandığı İskele Sahili'nde çalışma yürüten belediye ekipleri, gölün dibinde oluşan balçık ve çöp birikintilerini temizliyor. 


Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığınca sahil kesimindeki 10 bin metrekarelik alanda, 17 metre uzunluğundaki paletli ekskavatörle dip temizliği yapan ekipler, günlük 30 kamyon balçığın tahliye edilmesini sağlıyor.


Biiyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, çalışmaların ardından başta koku problemi olmak üzere, birçok problemin ortadan kalkacağını bildirildi.


Çalışmayla oluşan dip çamuru ve yüzeydeki kirliliğin temizleneceği kaydedildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı:"İskele Sahili'nde ayrıca peyzaj çalışmaları da yapılarak, halkın dinlenebileceği alanlar oluşturulacak. Sürdürülebilir çevre temelinde hem bugünün hem de gelecek kuşakların yeşil doğasını oluşturan ekolojik dengenin korunması süreci bilinçli şekilde yürütülmelidir. Van Gölü ekosisteminin korunması için sadece bu alanda değil bütün alanlarda, halkı duyarlı olmaya, mirasımız olan tüm değerleri korumaya davet ediyoruz."


Hürses


Geri Dön