20 / 04 / 2024

Van Tuşba Belediyesi, oto sanayideki kaçak yapıları yıktı!

Van Tuşba Belediyesi, oto sanayideki kaçak yapıları yıktı!

Van Tuşba Belediyesi, oto sanayi sitesinde esnafların iş yerlerinin önüne yaptıkları eklentileri yıktı. Esnaf yıkımlara tepki göstererek yıkımlarda çifte standart uygulandığını iddia ettiler.



Tuşba Belediyesi, oto sanayi sitesinde esnafların iş yerlerinin önüne yaptıkları eklentileri yıkmaya başladı. Bazı esnaflar ruhsatsız yapıların yıkımına karşı olmadıklarını ancak yıkımda çifte standart uygulanarak büyük haksızlık yapıldığını iddia ettiler.


Tuşba Belediyesi oto sanayi sitesinde iş yerlerinin önlerine ve yanlarına yaptıkları ruhsatsız eklentileri yıkamaya başladı. Söz konusu yıkımda çifte standart uygulandığını ileri süren bazı esnaflar, "Tuşba Belediyesi oto sanayi sitesinde bulunan ruhsatsız eklentileri yıkmaya başladı ancak adaletsiz, taraflı bir uygulama var. Tuşba belediyesi herkese eşit uygulama yapsın" dediler.


"Çifte standart uygulanmaktadır"

Tuşba Belediyesi tarafından büyük haksızlığa uğradıklarını belirten esnaflar, "Sanayi sitesinde imara aykırı bir yapılanma var ve çevre düzeni bozuluyor gerekçesiyle belediye encümeni karar alarak eklentilerin yıkılması için esnaflara tebligat yaptı.  Tebligat sonrası ekipler yıkıma başladılar. Biz yasaların uygulanmasına sanayinin güzelleşmesine karşı değiliz Ancak bize gönderilen tebligat kaçak bina yapana ve eklenti yapanlara nedense gönderilmedi. Belediye ekipleri bizim iş yerlerimizin önündeki eklentileri yıkarken yan tarafı briketlerle kapatmış, kat çıkmış, eklenti yapmış imara aykırı şekilde iş yerini kapatanları görmezden geldi.  Belediye sanayide görüntü kirliliği yaratan tüm eklentileri ve konteynırları kaldırmayarak çifte standart uygulamaktadır. Kaçak yapı ve imarı olmayan iş yerlerini kaldırması gereken Tuşba Belediyesi adaletsiz bir uygulama yapmaktadır. Biz esnaf olarak sanayi sitesinde herkesin kurallara uymasından yanayız.  Kooperatif yönetiminin bu haksızlığa sessiz kalması düşündürücü ve üzücüdür. Sanayi sitesinde belirli iş yerlerine özellikle çevik kuvvet ekipleri ile gelen zabıta ve görevliler haksızlık karşısında çifte standardı fark ederek bizlere, 'biz emir kuluyuz,  bizde size yapılan haksızlığı fark ediyoruz ama amirlerimizden gelen emirlerle geliyoruz 'dediler. Tuşba belediyesini adil davranmaya davet ediyoruz. Yasal hakkımızı arayacağız ifadelerini kullandılar.      

 

Tuşba belediyesi zabıta ekipleri ve iş makineleri çevik kuvvet ekipleri eşliğinde daha önce tebligat yapılan eklenti yapıları yıkmaya başladı.  Belediyenin çeşitli malzemelerden yapılan çirkin görüntü yaratan imara aykırı ruhsatsız tüm eklentileri yıkması bekleniyor. 


Van Sesi


Geri Dön