29 / 03 / 2024

Van'da hastanenin giriş bölümünün kar nedeniyle çöktü!

Van'da hastanenin giriş bölümünün kar nedeniyle çöktü!

Van'da, SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nün bulunduğu binanın girişi çöktü. Çökme sonucunda 9 kişi yaralandı.



Van'da, SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nün yer aldığı binanın girişinde çatıdan düşen kar yığınları sebebiyle meydana gelen çökme sonucu 9 kişi yaralandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, hastanenin çatısında biriken kar yığınları, öğle saatlerinde kardiyoloji bölümünün yer aldığı binanın girişindeki cam bölümün üzerine düştü.

Kar yığınları sebebiyle çöken bölümün altında kalarak yaralanan biri hastane personeli toplam 9 kişi, hastanenin acil servisinde tedavi altına alındı.

Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, dünden bu yana etkili olan yağış sebebiyle çatıda biriken kar yığınlarının hastanenin girişindeki cam bölümün üzerine düştüğünü söyledi. 

Çatının çökmesi sonucu 9 kişinin yaralandığını belirten Çelik, "Bir vatandaşımızın kafasında kısmen bir yaralanma var. Bir vatandaşımıza cam parçası isabet ettiği için karın bölgesinde yaralanma var. Bu iki vatandaşımızı servise yatırdık. Diğer 7 vatandaşımızın durumu iyi. Ciddi bir yaralımız yok. İkinci bir olayın yaşanmaması için tüm önlemlerimizi aldık." şeklinde konuştu.


Geri Dön