26 / 04 / 2024

Van'da yol yapım çalışmasında su kanallarının kapanmasına eylem yapıldı!

Van'da yol yapım çalışmasında su kanallarının kapanmasına eylem yapıldı!

Van Belediyesi tarafından Eminpaşa Mahallesi Fidanlık Sokak'ta yol genişletme çalışması başlatıldı. Belediyenin yol yapım çalışması sırasında su kanallarını kapatmasına tepki gösteren mahalle halkı, çalışmaları engellemek için eylem yaptı. ..



Van Belediyesi tarafından Eminpaşa Mahallesi Fidanlık Sokak'ta yol genişletme çalışması başlatıldı. Belediyenin kanalizasyon ve altyapı çalışmasında bulunmadan yol yaptığını ve atık suları tahliye ettikleri sulama kanallarını kapattığını öne süren mahalle halkı da görevlilerden kanalların tekrar açılmasını istedi.


Belediye görevlileri, vatandaşlara kanal açma işinin belediyeye ait olmadığını belirterek, mahallelinin kendi imkanları ile kanalları açması gerektiğini belirtti.


Bunun üzerine vatandaşlar ile görevliler arasında başlayan sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine yolu trafiğe kapatan vatandaşlar, tehdit edildikleri iddiasıyla durumu polise haber verdi.


Olay yerine gelen polisler, şikayetçi olan vatandaşların ifadesini aldı. Belediye ekipleriyle vatandaşlar arasındaki gerginliğin sona ermesiyle ekipler çalışmalarına kaldığı yerden devam etti.


Vatandaşlardan Selim Ergioğuz, mahallede kanalizasyon şebeki olmadığı için evlerdeki atık suların kanallar aracılığıyla tahliye edildiğini bildirerek, amaçlarının çalışmaları engellemek değil, belediyenin sorunlarına kalıcı çözüm bulmasını sağlamak olduğunu söyledi. 


Ergioğuz, mahalle halkı olarak kapatılan kanalların açılmasını talep ettiklerini, aksi takdirde altyapının olmadığı mahallede evlerinin su altında kalacağını dile getirdi.


AA


Geri Dön