19 / 04 / 2024

Van'daki depremzedelerin örnek konutları tamamlandı!

Van'daki depremzedelerin örnek konutları tamamlandı!

İran'da yaşanan deprem sebebiyle Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde evleri yerle bir olan depremzedeler için inşa edilen evlerin örnek konutları tamamlandı...



İran'da yaşanan deprem sebebiyle evleri yıkılan depremzedeler için çalışmalar devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, sınır hattında yer alan Örenburç, Özpınar, Güvendik, Gelenler, Kaşkol, Böğrüpek ve Ömerdağı mahallelerinde 10 kişinin yaşamını yitirdiği deprem sonrasında gerçekleştirilen yardımlarla yaraları sarılan depremzedelerin kalıcı konutlara yerleştirilmesine yönelik çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Zarar gören mahallelerde konutları yıkılan vatandaşlar için inşa edilecek konutlarının örnekleri tamamlandı.

Van daki depremzedelerin örnek konutları tamamlandı!

Yaşanan depremde evi zarar gören Sefer Arslan, konuyla ilgili olarak,  "Örnek daireyi gezdik, her anlamda çok güzel yapılmış. Şehir merkezindeki dairelerden hiçbir farkı yok. Sadece devlet büyüklerimizden biraz indirim talep ediyoruz. Herkes de ev yapmak istiyor." şeklinde konuştu.

Yeni evlerine kavuşmayı sabırsızlıkla beklediklerini belirten Mehmet Şirin Arslan da konuyla ilgili olarak "Nüfusumuz kalabalık biraz bize küçük gelebilir ama her şeyi ile çok güzel yapılmış. Allah devletimize zeval vermesin." şeklinde konuştu.

Van Başkale ve Saray'da depremzedeler konutlarına sonbaharda kavuşacak!


Geri Dön