19 / 04 / 2024

Van'daki Tekstilkent projesi, aynı zamanda sosyal vaka!

Van'daki Tekstilkent projesi, aynı zamanda sosyal vaka!

Van Valisi Münir Karaloğlu, Tekstilkent projesiyle ilgili "Konfeksiyon fabrikasında çalışan ve ekonomik özgürlüğünü kazanmış bir genç kızımızı kimse zorla evlendiremez. Tekstilkentin kurulmasına sadece ekonomik değil sosyal bir vaka olarak da bakmak lazım



Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında, Vanda kurulması planlanan Tekstilkent ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı. DPT Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yaman başkanlığındaki heyetin katıldığı toplantıda konuşan Vali Karaloğlu, bölgedeki işsizliği azaltmak için tekstil ve konfeksiyon sektörü ile çağrı merkezlerinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul,  Ankara  gibi büyük şehirlerde, bir çok Vanlı tekstilcinin merdiven altlarında üretim yaptığını belirten Karaloğlu, Vana Tekstilkent kurulması halinde, bu üreticilerin Vanda iş kurabileceğini ifade etti.

Bu tür yatırımların kente gelmesine, sadece iş gücü açısından bakılmaması gerektiğine dikkati çeken Karaloğlu, "Tekstilkentin kurulması, toplumsal rehabilitasyon, kadınların üretime katılması ve kimlik sahibi olması açısından çok önemli. Konfeksiyon fabrikasında çalışan ve ekonomik özgürlüğünü kazanmış bir genç kızımızı kimse zorla evlendiremez. Tekstilkentin kurulmasına sadece ekonomik olarak değil sosyal bir vaka olarak da bakmak lazım" diye konuştu.

"BURASI DUBAİ BİLE OLABİLİR"

Karaloğlu, Tekstilkentin kurulmasıyla Vanın, Türkiyenin Orta Asya ve Ortadoğuya açılan kapısı olacağını anlatarak, şöyle konuştu:

"DPTnin desteğiyle açılan Kapıköy-Razi Sınır Kapısı ile her gün yüzlerce İranlı, Vana geliyor. Esnafımız da bu hareketlilikten son derece memnun. Biz Vandan karayoluyla Muşa gidinceye kadar Tebrize de gidebiliriz. Gelecekte büyük düşünürsek burası bir Dubai bile olabilir. Yani çevresinde o kadar imkanı var."

Vana çağrı merkezi kurulması için de DPT yetkililerinden destek isteyen Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Erzurumdaki çağrı merkezlerinde binlerce kişi çalışıyor ancak Vanda böyle bir merkez olmadığı için bir kişi bile çalışmıyor. Burası TRB-2 bölgesi, işsizliğin yoğun olduğu bir bölge. Biz burada istihdam artsın diye uğraşıyoruz. Vana kurulacak Tekstilkentin 5 bin metrekarelik bir bölümüne, çağrı merkezi de kuralım."

Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından Vali Karaloğlu ile DPT heyeti, Tekstilkent kurulması planlanan, Van-Gürpınar karayolundaki arazide incelemede bulundu.

AA


Geri Dön