28 / 03 / 2024

Varlık Fonu'nun amacı yatırımcı çekmek!

Varlık Fonu'nun amacı yatırımcı çekmek!

Sayıştay Başkanı Ahmet Seyit Baş, Varlık Fonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Baş, Varlık Fonunun denetimi konusunda, hisseleri fona devrolan ve fonun yönetimindeki aktiflerin önemli olduğunu açıkladı.



Sayıştay Başkanı Ahmet Seyit Baş, Varlık Fonunun denetimi konusunda, hisseleri fona devrolan ve fonun yönetimindeki aktiflerin önemli olduğunu belirtti.


Ahmet Seyit Baş, v,arlık fonunun çalışanları ve kendisine ait bir bütçesi olacağını belirtti. fonun, mevzuatı uyarınca kendisini bağımsız bir denetim firmasına denetlettirmesinin gerekliliğini uluslararası yatırımcı açısından bağımsız denetim raporunun önemli olduğunu açıkladı.


Baş, "Yapılacak yatırım projelerinin finansmanı için birtakım menkul kıymet ihraç etmek ise fonun portföyünde yer alan kurumlar ve onların hisseleri, o hisseler dayanak gösterilerek çıkarılacak yeni menkul kıymetler açısından hisseleri fona devredilmiş olan kuruluşların denetleniyor olması önemli" şeklinde konuştu.


Baş, son olarak sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bizim açımızdan fark eden bir şey olmadı, denetimlerimiz zaten devam ediyordu bugün de devam ediyor, raporlarımızı Meclise sunacağız. Fonun portföyüne giren kurumlar itibarıyla bakmak lazım, o kurumlar Sayıştay denetimine tabiyse zaten denetimler devam ediyor. O kısımda herhangi bir değişiklik yok. Kurumlar fona devrolunca Sayıştay denetiminden çıkacak algısı doğru değil. Çünkü bugün itibarıyla kanun çıkmadan önce denetim açısından nasıl bir sistematik varsa biz aynen denetime devam ediyoruz. Fonun idari işlemleri dışında Sayıştay denetimini etkileyen bir husus yok."



AA


Geri Dön