26 / 04 / 2024

Varyap rüzgar santrallerine 80 milyon Euro yatıracak

Varyap rüzgar santrallerine 80 milyon Euro yatıracak

İnşaatçı kimliğinin yanına şimdi de yenilenebilir enerji etiketini eklemeye hazırlanan şirket, iki yeni rüzgar santrali yatırımına hazırlanıyor



Yeni Galatasaray Stadı için yapılan Seyrantepe ihalesiyle dikkatleri üzerine çeken Varyap, ekim ayı içerisinde 'Meridian' projesiyle adını uluslararası arenada da duyurmuştu. Varyap ve T0Kİ İştiraki Emlak Konut GYO ortaklığıyla hayata geçirilen Türkiye'nin ilk ve tek yüksek standartlı yeşil gayrimenkul projesi Varyap Meridian, inşasına yeni başlanmasına rağmen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Avvards) yarışmasından iki ödülle döndü. 'Gayrimenkulun Oscarları olarak nitelendirilen yarışmada Varyap'ın projesi 'En iyi Gayrimenkul Projesi' ve 'En iyi Yüksek Bina' kategorilerinde en yüksek derece olan '5 yıldız' ile ödüllendirildi.

İnşaatçı kimliğinin yanına şimdi de yenilenebilir enerji etiketini eklemeye hazırlanan şirket, iki yeni rüzgar santrali yatırımına hazırlanıyor, izmir'in Urla ve Balıkesir'in Servetli ilçelerinde toplam 60 megavvattlık güce sahip iki adet rüzgar santrali projesini hayata geçireceklerini söyleyen Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, bu iki proje için de lisans başvurusu yaptıklarını belirtiyor. Varlıbaş, "iki santral için 80 milyon Euro yatırım planlıyoruz, iki projenin 24 ayda tamamlanmasını hedefliyoruz" dedi.
Ekonomist


Geri Dön