26 / 04 / 2024

Varyap, Seyrantepe ve Çağlayan'ı 2010 sonuna bitiriyor!

Varyap, Seyrantepe ve Çağlayan'ı 2010 sonuna bitiriyor!

Türkiye´yi LEED yeşil sertifika ile tanıştıran Varyap, Meridian, Adalet Merkezi ve Galasaraylılar´ın geceleri dahi seyrettiği Seyrantepe ile yıla umutlu bakıyor



Avrupa'nın en önemli gayrimenkul ödülü olan `Gayrimenkul Ödülleri/Real Estate Awards´ı İtalya Gayrimenkul Fuarı-EIRE 2010´da alan Varyap, 2010 yılını satışta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30´luk bir artışla kapattı. Yılın ikinci yarısına umutla baktıklarını dile getiren Varyap İş Geliştirme Direktörü Umut Kerem Yakar, yaşanan artışın kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Global krizde yaşanan zorluları atlatmak için her sektörde olduğu gibi çıkış yolu arayan inşaat sektörü farklı proje ve trendlere yöneldi. Bu çabalarından hak ettiklerini aldıklarını belirten Umut Kerem Yakar, "Son iki yıl diğer sektörlerde olduğu gibi inşaat içinde zor bir yıl oldu. Yeni arayışlara yönelen gayrimenkul ve inşaat sektörü hem farklılık hem de çevre koruma adına bu zamana kadar kimsenin ilgilenmediği yeni konuları gündeme getirdi. Bizde gerçekleştirdiğimiz Varyap Meridian projesi ile bu zamana kadar kimsenin dokunmadığı konuları ele aldık" dedi.

Farklılık satış getirdi
Bu farklılığın kendilerine satış olarak yansıdığını altını çizen Yakar, "Tüketiciler satın alacakları projelerde artık daha seçiciler. Güvendikleri, marka değeri yüksek firmaları tercih ediyorlar. Sektörde fark yaratan projeler öne çıkınca bizde belirli bir avantaj yakaladık. Satışlarımız umduğumuz hedeflerinde üzerinde oldu. Dolayısıyla 2009 yılı global ekonomik krize rağmen çok iyi neticelendi, satış hedeflerimizin ötesine geçtik" diye konuştu.

Son iki yılda sektörün yaşadığı olumsuz etkiyi üzerinden atmak için yoğun bir gayret gösterdiğini belirten Yakar; "Global krizden sonra sektörde birçok firma maalesef ayakta kalamadı, daha az şirketle yola devam ediyoruz. 2010 yılında piyasaların düzelmesi, daha iyi ve sağlıklı bir yapıya kavuşması bizim öngörülerimiz arasında. Nitekim ilk 6 ayı değerlendirdiğimizde satışlarımızda bunu görüyoruz. 2010 yılının ikinci yarısı için de umutluyuz, geçen yıla göre çok daha iyi geçeceğini planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Dünya binaları Türkiye´de de olacak
Hedeflerini büyük tuttuklarını, bu konuda dünyada gerçekleşen işleri Türkiye´de yapmaya kendilerinin aday olduğunu belirten Yakar, yaptıkları tüm projelerde farklılık peşinde olduklarını belirtti. "Fark yaratan, konfor seviyesi yüksek, sağlıklı ve kaliteli yaşam alanları sunmak hedefiyle yola çıkıyoruz. Bunu yaparken de çevre ve sakinleri için, binaların oluşturduğu negatif etkiler elimine edecek, sürdürülebilir tasarımlara odaklanıyoruz" diyen Yakar, deprem riskini de asla gözden uzak tutmadıklarını ifade etti.

İlk yeşil sertifikalı proje Ataşehir´e
Geçen yıl inşasına başlanan Varyap Meridian ile yapı standartlarını yukarı çektiklerini ve Türkiye´yi LEED sertifikalı ilk yeşil karma konut projesi ile tanıştırdıklarını söyleyen Yakar, Batı Ataşehir´deki Meridian´ın bir çok ödül aldığını söyledi. Yakar, "Proje, sahip olduğu binlerce metrekarelik ortak kullanım ve sosyal alanının yanı sıra sürdürülebilir tasarımı ve sağladığı enerji tasarrufuyla da tüketicilerin ilgisini çekiyor. Enerji ve su tasarrufu, konut sahiplerine daha düşük aidatlar olarak yansıyor. Projede konut sahiplerinin kendini güvende hissedeceği sağlıklı yaşam alanları da sunuluyor. Varyap Meridian´da deprem riskine karşı Türkiye´de bir ilk olan C60 beton kullanılması da gösterdiğimiz hassasiyetin en açık belirtisi" dedi.

Trabzon´daki AVM yakında açılıyor
Kısa bir süre içinde Trabzon´a inşa edilen Varlıbaş AVM Atapark´ın resmi açılışının yapılacağını söyleyen Yakar, bu projenin sadece çevre illerden de ilgi göreceğini söyledi. Varlıbaş AVM Atapark´ta mağazalar, hipermarket, restoranlar, 5 boyutlu sinema, buz pisti ve çocuk oyun alanları gibi eğlence alanları ile bölgenin yeni yaşam merkezi olacağını söyleyen Yakar, bu yolla bölgenin ekonomisini hareketlendireceklerini söyleyerek sözlerini bitirdi.
A Blok satışı Eylül´e çekiliyor.

Türkiye'nin ilk LEED (ABD Çevre Dostu Binalar Sistemi) Sertifikası'na kayıtlı yeşil projesi olarak nitelendirilen Varyap Meridian´da gelen ön talep üzerine satışların Eylül ayına çekilmesi planlanıyor. Batı Ataşehir´deki son büyük konut arazisinde Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle yapılan proje, 107 bin metrekarelik alanda 1500 konut olarak tasarlandı. Meridian, iş merkezi, ofis binası ve 5 yıldızlı otelin de bulunduğu karma bir proje olacak. Yüzde 90'ı yeşil alana ayrılan projede binalara ayrılan alan 13 bin metrekareyi geçmeyecek. Varyap Meridian'da, sürdürülebilir peyzaj tasarımı ile yüzde 50 oranında su tasarrufu sağlanacak. Binaların blokları, çatıları ve teraslarından toplanacak suların, blok depolarında biriktirilerek tekrar kullanılır su haline getirilecek.
Türkiye´nin ilk ve tek yeşil karma projesi olan Varyap Meridian´da 450 farklı daire modeli bulunuyor. 1 adet 60, 2 adet 45 katlı, 2 adet 24 katlı kule ve 34 katlı, içinde otel ve iş merkezi bulunan 1 kule olmak üzere proje toplam 6 bloktan oluşan projenin 2012 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Seyrantepe 29 Ekim´e yetişecek
Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi tarafından inşa edilen Seyrantepe Spor Kompleksi´nin yüzde 85'i tamamlandı. Seyrantepe Spor Kompleksi, 52 bin 647 seyirci kapasiteli olarak, 82 bin metrekare arsa üzerinde yapılıyor. 46 bin seyirci koltuğu, 4 bin 710 VİP seyirci koltuğu, 176 adet özürlü ve refakatçi koltuğunun yer alacağı statta 1760 koltuk kapasiteli 157 loca bulunacak. 6 yürüyen merdiven, ve 10 asansörün bulunacağı projede, 2 bin 913'ü kapalı olmak üzere 3 bin 19 araçlık otopark yer alıyor. Türkiye´nin en büyük spor komplekslerinden biri olarak planlanan Seyrantepe Spor Kompleksi, 29 Ekim 2010 tarihinden önce sözleşme süresi içinde bitirilecek.

60 futbol sahası büyüklüğünde
Çağlayan´daki "Avrupa'nın en büyük adliye sarayı" olarak gösterilen Avrupa Yakası Adalet Sarayı inşaatının yüzde 82´si tamamlandı. 343 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan proje 60 futbol sahası büyüklüğünde ve 20 katlı olacak. Projenin 2010 sonunda teslim edilmesi planlanıyor.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön