28 / 03 / 2024

Vatandaş eve koştu! 

Vatandaş eve koştu! 

Kamu bankalarının konut kredi faizlerindeki indirim hamlesi ev almak isteyenleri hareketlendirdi. İlk iki günde üç kamu bankasına 13 binden fazla vatandaş 2.1 milyar liralık konut kredisi başvurusunda bulundu...



Bankaların konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0.99'a düşürmesi ile birlikte ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar soluğu bankalarda aldı. Yüksek faiz oranları nedeniyle konut alım talebini 1.5 yıldır erteleyen vatandaşların 2 günde yaptıkları konut kredisi başvurusu bu anlamda tarihin en yüksek 2 günlük talebi oldu. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, ortak bir açıklama yayımladı. Açıklamada, yapılan faiz indirimi sonrasında, ilk iki gün içerisinde üç bankaya 13 binden fazla müşterinin toplamda 2.1 milyar liranın üzerinde konut kredisi başvurusu yaptığı ifade edilerek, "Belirtilen başvuru tutarı bugüne kadar iki gün içinde yapılan en yüksek konut kredisi başvurusudur. Vatandaşlarımızca gösterilen yoğun ilginin önümüzde dönemde de devam edeceği beklenmektedir" denildi. Edinilen bilgilere göre, ağırlıklı başvuru, 120 ay vade ve 500 bin TL'nin altındaki kredilere geldi.

Vatandaş eve koştu! 

REKOR TALEP GELDİ

Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Albayrak açıklamasında, vatandaşların düşük konut kredisine olan rekor seviyedeki talebine dikkat çekti. Albayrak, mesajında, "Kamu bankalarımızın başlattığı faiz indirimi, vatandaşlarımızın teveccühünü kazanırken, inşaat sektörünün beklediği hareketlenmenin de başlangıcı oldu. Düşük faizli kredilere rekor seviyede talep geldi. Dengelenme sürecinin kazanımlarını kısa zamanda daha da ileriye taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Vatandaş eve koştu! 

3 GÜNDE 60 KONUT SATTIK

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, faiz indirimi hareketinin güzel başladığını, bekleyen taleplerin hayata geçtiğini belirtti. Sur Yapı olarak, kendi projelerinde de faiz indirimine cevap verdiklerini söyleyen Altan Elmas, şunları söyledi; "1.5 yıldır ev almayı bekleyen tüketici alıma geçti. Özellikle Antalya projemizde talepten öte satışlar da yaptık. 180 ay vade, insanlara kira öder gibi cazip geliyor. Antalya projemizde 2+1 konutları ayda 2 bin liraya satıyoruz. Faiz oranını da 0.69 yaptık. Aradaki farkı sübvanse ediyoruz. Yüzde 25 peşinatı ise 5 yıla faizsiz böldük. 3 günde 60 konut sattık"

Vatandaş eve koştu! 

BAYRAMDAN SONRA HAREKETLENECEK

Konut alıcısının bayram sonrasında sektöre yüksek ivme getireceğini ifade eden İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, bu etkinin yıl sonuna kadar artarak devam edeceğini belirtti. 

Vatandaş eve koştu! 

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin ise, "Asıl hareketi sezonun açıldığı eylülde bekliyoruz. Bizim sektör olarak istediğimiz faiz oranları bu seviyelerdeydi" şeklinde konuştu.

EMLAK KONUT PROJELERİNDE BAŞLADI

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, projelerinde 180 ay vade yüzde 0.99 konut kredisi faiz olanağı ile satışlarını internet sitesi üzerinden duyurdu. Emlak Konut, Başkent Emlak Konutları, Gebze Emlak Konutları 3 ile Niğde Emlak Konutları projelerinde yeni sistemin duyurusunu yaptı.

Vatandaş eve koştu! 

VATANDAŞ MEVDUATINI EVE ÇEVİRİYOR

Faizlerin düşmesi ile birlikte konut sektöründe ciddi anlamda hareketlenmenin başladığını belirten Coldwell Banker ACCE Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, vatandaşlardan yoğun telefon aldıklarını söyledi. Dilber, "Şu an konut alım zamanı. 1 yıl sonra bu fiyatları görmek pek mümkün değil. Mevduat faizinde duran vatandaş artık gayrimenkul yatırımına dönüyor. Banka faizinde duran para değer kaybı yaşarken, gayrimenkul her zaman değerleniyor" ifadelerini kullandı.

Konut kredisine iki günde rekor talep!

0.99 konut kredisi veren banka sayısı 5'e yükseldi!

Konut kredisi faizleri son 13 ayın en düşük seviyesinde!

10 soruda konut kredi faiz indirimi 2019!


Geri Dön