26 / 04 / 2024

Vatandaş kredi kartı kullanamaz oldu! Kredi kartı kullanımında rekor düşüş…

Vatandaş kredi kartı kullanamaz oldu! Kredi kartı kullanımında rekor düşüş…

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yaptığı değişikliklerle birlikte aldığı bir dizi önlemlerle kredi kartı harcamalarında hızla etkisini gösterdi. Temmuz ayının ilk haftası için 283.3 milyar lira olan toplam, 14 Temmuz tarihiyle 281.5 milyar liraya geriledi.



Aynı dönem için toplam, taksitsiz kredi kartı harcamaları 165.8 milyar liradan 162.1 milyar liraya düşmüş oldu.

BDDK verilerince, 1 Temmuz haftası için tüketici kredileri ile bireysel kredi kartlarının toplamı 1 trilyon 195 milyar lira oldu. Tüketici kredilerine baktığımızda tutar 912.6 milyar lira, bireysel kredi kartlarında ise 283.3 milyar lira oldu. 8 Temmuz haftası için ise rakam tüketici kredileri ve bireysel kredi kartlarının büyüklüğü gerileyerek 1 trilyon 192 milyar lira oldu. Tüketici kredilerinin büyüklük oranı 909.7 milyar liraya gerilerken, kredi kartlarının büyüklüğü de 282.3 milyar lira oldu. 8 Temmuz haftasında yaşanan gerilemenin önemli bir bölümü ihtiyaç kredilerinden kaynaklandı. 1 Temmuz haftasında ise 541.3 milyar lira olan ihtiyaç kredilerinin büyüklüğüne baktığımızda, 8 Temmuz haftasında 536.8 milyar liraya geriledi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön