19 / 04 / 2024

Vatandaşlar borçlarını ödeyemiyor! İcra dosya sayısı 25 milyona yaklaştı

Vatandaşlar borçlarını ödeyemiyor! İcra dosya sayısı 25 milyona yaklaştı

Enflasyon ile başa çıkamayan vatandaşların borçları günden güne artıyor.  Borçlarını ödeyemeyen vatandaşların sayısı ise; 2021 sonunda 22 milyon 571 bin olan icra dosyası sayısı, bu ay itibari ile 24 milyon 77 bin 828’e çıktı. İşte detaylar…



Ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve işsizlik vatandaşı darboğaza sokmaya devam ediyor. Durum böyle olunca da vatandaş çareyi borçlanmada buluyor. Vatandaşların fazla borçları muhtarlıklara gelmiş olan icra bildirimlerine de yansıdı.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre; muhtarlıklar da icra evrakları ile doldu taştı. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’un paylaşmış olduğu verilere göre, 2021 yılının sonunda 22 milyon 571 bin olan icra dosyası sayısı, bu ay itibari ile 24 milyon 77 bin 828’e çıktı. 1 Ocak tarihinden bu yana geçen 225 günde icra dosyası sayısı 1.5 milyondan fazlalaştı. Günlük icra dosyası sayısı ise ortalama 6 bin 700’e geliyor. 

Vatandaşlar borçlarını ödeyemiyor! İcra dosya sayısı 25 milyona yaklaştı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön