20 / 04 / 2024

Vatandaşlara kritik uyarı: Bodrum ve kömürlükleri kontrol edin!

Vatandaşlara kritik uyarı: Bodrum ve kömürlükleri kontrol edin!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, binalarının riskli olduğunu düşünen vatandaşların bodrum katları, hiç girilmeyen, kömürlük kısımlarını kontrol etmesi gerektiğini söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, evi olan vatandaşları ilgililen çok önemli açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, binalarının riskli olduğunu düşünen vatandaşlar için uyarılarda bulunan Gürgen, vatandaşların özellikle içlerini, bodrum katları, hiç girilmeyen, kömürlük kısımlarını kontrol etmesi gerektiğini söyledi. Gürgen, "Taşıyıcı sistemler en fazla arızaları oralardan veriyor." diye konuştu. 

8 apartman daha yıkılacak

Kartal Orhantepe Mahallesi'ndeki irtibat bürosu önünde  gazetecilere açıklama yapan Gürgen, Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın  yanındaki 10 katlı Yunus Apartmanı'nın tehlike oluşturan kısımların yıkımlarının tamamlandığını söyledi. Bölgedeki 8 apartmanın daha yıkılacağını açıklayan Gürgen, şu ifadeleri kullandı:

"Dünden itibaren vatandaşlarımıza evlerinizi hemen taşıyabilirsiniz  diye duyurularda da bulunduk. Şu anda 3 günlük bir süre içinde vatandaşların   taşınmalarını bekliyoruz. Bugün Nuri Bey Apartmanı'nda ilk taşınmalar başladı.   Profesyonel taşıyıcılarla bu süreç başlamış oldu. Ne kadar çabuk taşınırsa   yıkılması gereken 8 binaya o kadar çabuk başlayacağız."

''Bodrum ve kömürlükleri kontrol edin''

Vatandaşların binalarını en iyi kendilerinin bildiğini söyleyen Gürgen, "Dışarıdan bakıldığında birçok bina tertemiz, pırıl pırıl gözükürken  asıl binanın iç kısımlarını göremiyoruz. Bunu en iyi vatandaş biliyor. İnsanlar  binalarının içlerini, özellikle bodrum katları, hiç girilmeyen, kömürlük   kısımlarını kontrol etsinler. Çünkü taşıyıcı sistemler en fazla arızaları  oralardan veriyor. Kolonların demirlerinin ortaya çıktığı, kolonların üzerinde büyük çatlakların oluşmaya başladığı, ezilmelerin hatta çürümelerin olduğu  binalarla ilgili lisanslı kuruluşlara, belediyelerine müracaat ederek binalarının  tespitlerini yaptırsınlar. Bir defa daha gözlemlesinler. Binalarında,   kolonlarında, kirişlerinde yapısal hasarlar var mı, yok mu? Bunları  gözlemlesinler. Onun üzerine tespitleri için lisanlı kuruluşlara müracaat ederek  binalarının dönüşümlerini gerçekleştirsinler" açıklamasında bulundu.


Geri Dön