16 / 04 / 2024

Vefa Salman: Yolava'da turizm için 40 projeye düğmeyi bastık!

Vefa Salman: Yolava'da turizm için 40 projeye düğmeyi bastık!

Yolava Belediye Başkanı Vefa Salman, ''Çevre ve doğa kenti olmakla birlikte Termal gibi dünyada eşi benzeri bulunmayan bir kaplıcaya sahip Yalova'nın rotasını turizm olarak belirledik'' dedi.



Çevre ve doğa kenti olmakla birlikte Termal gibi dünyada eşi benzeri bulunmayan bir kaplıcaya sahip Yalova'nın rotasını turizm olarak belirledik. 


Aynı zamanda üç büyük kentin arasında bir oksijen deposu olan kentimizin yüzde 59’u ormanlık alanlardan meydana geliyor ve 6 ilçesinin de denize kıyısı bulunuyor. Tarihi ve doğal güzellikleriyle de dikkati çekiyor.


Sahip olduğumuz tüm bu zenginliklerden hareketle Yalova'yı kongre, fuar, seminer ve turizm merkezi yapmak istiyoruz. İstanbul; kongre, fuar ve trafik açısından tıkandı.


Bu doğrultuda aralarında fuar merkezi, kongre sarayı ve ikinci yat limanının da bulunduğu yaklaşık 40 proje için düğmeye bastık. Yeni projelerin devreye girmesiyle birlikte oteller de bir bir yükselecek.


Ardından konaklama, yiyecek, içecek, eğlence gibi hizmet sektörleri gelecek. Bu kapsamda Körfez Geçiş Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projelerini çok önemsiyoruz. Köprünün tamamlanmasıyla Sabiha Gökçen Havaalam'na ulaşım 1,5 saatten 16 dakikaya düşecek. Yalova, konumu itibartyle daha da ivme kazanacak.


ULAŞIM VE SAĞLIK SORUNU


Yalova'da çözüm bekleyen sorunlann başında ulaşım ve sağlıkta yaşanan eksiklikler geliyor. Bunları mutlaka gidermemiz lazım. Özellikle ulaşım sorununu çözmeden taş üstüne taş koymak mümkün değil. Bu doğrultuda ulaşım ve lojistik master projesi hazırladık. Batçık, akıllı otoparklar, akıllı sinyalizasyon sistemi üst ve altgeçit çalışmalan planladık.


Diğer yandan sağlık alanında ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Bir devlet iki özel hastane ihtiyaca cevap vermiyor. Bazı branşlar da yok.


Yalovalılar sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını çevre kentlerde çözmeye çalışıyor. Konunun çözümü için tıp fakültesini Yalova Üniversitesi bünyesine kazandırmayı amaçlıyoruz.


Bolu Highvvay Outlet Alışveriş Merkezi’nin bir benzerini kurmak da hedeflerimiz arasında yer alıyor. Yeni otoyolun tamamlanmasıyla kentin ortasından geçen yol by-pass olacak. Bu noktadan hareketle bölgesel rekabet ve ekonomik atılım programı kapsamında kent dışında otoban tesisi yapacağız. Lojistik alanlar da planlıyoruz.


Dünya 81 İlin Karnesi Dergisi 


Geri Dön