26 / 04 / 2024

Veli Ağbaba'dan esnafların kiralarına ilişkin açıklama!

Veli Ağbaba'dan esnafların kiralarına ilişkin açıklama!

Veli Ağbaba, "Biz bu süreçte pandemi ile ilgili esnafa iktidar tarafından verilecek her türlü desteği desteklediğimizi söylemek istiyoruz ama insanları açlıkla karşı karşıya bırakırken de bu hissiyata sessiz kalmayacağımızı söylemek istiyorum" diye konuştu.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, işsizliğin Türkiye'nin en önemli sorunu olduğuna, işten çıkarmanın yasak olduğu dönemde işsizliğin arttığına dikkat çekti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; istihdam edilenlerin sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 981 bin kişi azaldığını belirten Ağbaba, Türkiye'de çalışabilecek 5 kişiden 3'ünün çalışmadığını söyledi. 

Türkiye'de geniş tanımlı işsiz sayısının 10 milyon 742 bin kişi olduğuna vurgu yapan Ağbaba, bunun tarihin en yüksek rakamlarından olduğunu ileri sürdü.  

Sokak satıcılarının sorunlarının artmayı sürdürdüğünü dile getiren Ağbaba, Kovid-19 salgını döneminde en ağır faturayı esnaf ve satıcıların ödediğini, yılın ilk 6 ayında 35 bin 695 iş yerinin kapandığını kaydetti. 

CHP olarak esnafa faizsiz borç verilmesini istediklerini anımsatan Ağbaba, "Maalesef her verilen faizli borç esnafın yükünü artırmaya devam ediyor. Kira ödemeleri konusunda çağrı yaptık ama bu çağrıya da kulak veren kimse olmadı" diye konuştu. 

- "Faturalar devlet tarafından karşılanmalı ya da ertelenmeli"

Ağbaba, esnafın birikmiş kira, doğalgaz, elektrik ve su faturalarının karşılanmasını, karşılanamaması durumunda dabunun ertelenmesini isteyerek pandemi döneminde prim borcu sebebiyle oluşan mağduriyete de son verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Veli Ağbaba: Devlet kırtasiye esnafı ve kantincilerden kira almamalı!


Geri Dön