29 / 03 / 2024

Mevlüt Kurt'tan kamu binalarının kiralarına ilişkin açıklama!

Mevlüt Kurt'tan kamu binalarının kiralarına ilişkin açıklama!

Mersin'de kent merkezinde atıl durumda bulunan çok sayıda kamu binası olmasına rağmen İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yüksek bedelle 5 katlı yeni bir binayı kiralanmasına ilişkin Mevlüt Kurt açıklama yaptı...



Mersin'de kent merkezinde atıl durumda bulunan çok sayıda kamu binası olmasına rağmen İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yüksek bedelle 5 katlı yeni bir binayı kiralanmasını SÖZCÜ haberiyle açıklamıştı.

Sözcü'den Ali Ekber Şen'in haberine göre; “Kamuya ait boş binalar mezarlığa dönerken, İŞKUR'dan kafa karıştıran kiralama” başlığıyla verilen haberden sonra, Mersin’den yaşayan Mevlüt Kurt, sosyal medya hesabından “İhaleciler, FETÖ'den farkınız yok” şeklinde bir paylaşım yaptı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Bu paylaşımı kendilerine yönelik bir iftira ve hakaret olarak değerlendiren, daha önce AKP Toroslar İlçe Başkanlığı için aday olduğu öğrenilen Mevlüt Kurt hakkında suç duyurusu yapıldı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında Güneykent Polis Merkezi'nde ifadesi alınan Mevlüt Kurt, söz konusu olaya ilişkin şöyle konuştu:

BİNA SAHİBİNİ İHYA ETTİLER

- İŞKUR’un yeni binası yıllık 600 bin TL bedelle kiralandı. 

- Bu binaların ödenen kiralar kadar etmeyeceği apaçık ortadadır. Ayrıca devletimizin bir sürü boş binaları varken, İŞKUR'un bu yüksek kira ve tadilatla başkalarının cebine haksız kazanç sağlanması düşündürücüdür.

PARTİMİN DAVASINI SAVUNDUM

Eleştirisinin Ercik ve Peker'e bir hakaret ve iftira amacı olmadığına dikkat çeken Mevlüt Kurt, “Üyesi olduğum partimin davasını savundum. Partimin daha ileriye gitmesi için insanlarımız asgari ücretle çalışırken niye bu kadar kira bedelleri verildiğine itiraz ettim” diye konuştu.

KAMU BİNALARI ATIL DURUMDA

Mersin İŞKUR'un yüksek bedelle kiraya çıktığı şehirde, çok sayıda kamu binasının ise atıl durumda boş olarak durması dikkat çekiyor. Kent merkezi konumundaki Akdeniz ilçesinde Mersin Uluslararası Limanı (MIP), karşısında bulunan Kültür ve Turizm, eski tapu müdürlükleri binaları, Devlet Hastanesi poliklinik ve Kızılay binalarının da aralarında yer aldığı kamu mekânları kapılarına kilit vurulmuş halde kaderine terk edilmiş şekilde duruyor.

3 MİLYON LİRALIK KONTRAT

Öte yandan İŞKUR İl Müdürlüğü'nün yeni taşınacağı binanın kirasının aylık 50 bin TL olduğu belirtildi. Beş yıllık 3 milyona ulaşan kiralama bedeliyle kontrat yapıldığıileri sürülürken, eşi eski AKP Erdemli İlçe yöneticisi olan İŞKUR İl Müdürü Halil Bozkurt, ‘Kiralama bedelini bilmiyorum' diye konuştu. Emlakçılar ise söz konusu bölgede bu tür bir kiralama işlemenin son derece yüksek olduğunu söylüyor.


Geri Dön