26 / 04 / 2024

Veliefendi'deki büyük değişim!

Veliefendi'deki büyük değişim!

Kentsel sit alanı olarak ilan edilen Veliefendi Hipodromu'nun çevresinde yapılacak olan büyük projelerle değişim başlıyor. Çevrede yer alan fabrikalar, birer birer lüks projelere dönüşüyor...



Veliefendi deki büyük değişim!


Zeytinburnu Veliefendi Hipodromu'nun çevresi başlayan ve planlanan projelerle birlikte değişiyor. Veliefendi Hipodromu'nun çevresinde yer alan fabrikalar birer birer konut projesine dönüştürülüyor.


Geçtiğimiz günlerde 1 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu 612 bin metrekarelik Veliefendi Hipodromu'nu kentsel sit alanı olarak ilan etmişti.


İBB'nin Çırpıcı Şehir Parkı projesinden sonra, Veliefendi Hipodromu'nun da proje kapsamında yer alacağı, alanın kültürel miras olarak korunacağı söylendi.


İşte Veliefendi Hipodromu çevresinde başlayan ve planlanan projeler;



1) Doğa Şehircilik 10 yıl sonra Pruva 34 projesine başladı


Doğa Madencilik, Veliefendi Hipodromu'nun önünde yer alan Sümerbank arazisini 2004'te özelleştirmeden 44 milyon dolara almıştı. 10 yıl sonra projeye başlayan Doğa Şehircilik projesinin adını Pruva 34 koydu. 


87 dönümlük arazide yükselen Pruva 34 projesi 7 rezidans, 2 otel ve 1 apart otel bloğu olmak üzere 10 blok olarak tasarlandı. Projenin Temmuz'da satışa sunulması bekleniyor.



Veliefendi deki büyük değişim!


2) Beyaz İnşaat Kartaltepe'de 3 fabrikayı dönüştürecek


Beyaz İnşaat, Kartaltepe'de Narin Kadife Fabrikası, Emboy İplik Fabrikası ve eski Derby Fabrikası alanında konut inşa edecek. Öncelik Derby Fabrikası projesinde...


Veliefendi deki büyük değişim!


Komşu parsellerde yer alan Narin Kadife ve Emboy İplik fabrikalarının olduğu alanda yapılacak proje için çalışmalar sürüyor. Beyaz İnşaat Narin Kadife projesi için bakanlıktan onay bekliyor.



Narin Kadife ve Emboy İplik projesi


Veliefendi deki büyük değişim!


Beyaz İnşaat'ın Derby Fabrikası projesi 9 - 10 katlı 5 blok olarak tasarlandı. Bakırköy İtfaiyesi'nin karşısında kalan eski Derby Fabrikası projesinde yaklaşık 150 daire olacak. Blokların altında ticari üniteler bulunuyor.


3) Bakırköy 46 projesi


Ağaoğlu İnşaat'ın Bakırköy Kartaltepe'deki eski boya ve mensucat fabrikalarının olduğu alanda Bakırköy 46 projesinin inşaatına başladı. 1.227 konutluk Bakırköy 46 projesinin lansmanı Temmuz 2013'te yapılmıştı.


Veliefendi deki büyük değişim!



4) Aksu İplik Fabrikası


Veliefendi Hipodromu'nun karşısında yer alan 35 bin metrekarelik Aksu İplik Fabrikası 2004 yılında Artaş İnşaat tarafından alınmıştı. Aksu İplik Fabrikası'nda 400 konut yapmayı planlayan Artaş, projeye başlamadan, araziyi 2012 yılında Mar Yapı'ya sattı.


Veliefendi deki büyük değişim!



Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com


Geri Dön