19 / 04 / 2024

Veliler bu kez iyi haber geldi! O özel okullara soruşturma açıldı!

Veliler bu kez iyi haber geldi! O özel okullara soruşturma açıldı!

Son zamanlarda velilerin en büyük şikayet konusu olan özel okullardaki fahiş fiyat artışlarıyla ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Rekabet Kurumu, bazı özel okullardaki keyfi fiyat artışları nedeniyle soruşturma başlattı. İşte o okullar…



Rekabet Kurumu tarafından, özel okul ücretlerine belirlenen orandan daha yüksek zamlar yapıldığı iddialarının ardından soruşturma başlatıldı.

Son zamanlarda veli şikayetlerinin ayyuka çıktığı özel okullardaki ücret artışları için Rekabet Kurumu devreye girdi.

 Veliler bu kez iyi haber geldi! O özel okullara soruşturma açıldı!

Resmi açıklamaya göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılında yüzde 65'e kadar zam yapılabilecek olmasına rağmen, bazı özel okulların, belirlenen orandan daha yüksek zamlar yaptıkları iddiaları son zamanlarda iyice dillendirilmeye başlanmıştı.

Söz konusu iddialar üzerine Rekabet Kurumu harekete geçti ve bazı özel okullar hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Rekabet Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul’da faaliyet gösteren Fransa menşeili özel eğitim kurumlarından  Özel Saint Benoît Fransız Lisesi, Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, Özel Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, Özel Saint-Michel Fransız Lisesi, Özel Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin fiyat tespiti yapmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettikleri iddiasına yönelik yürütülen ön araştırmanın Rekabet Kurulu’nca karara bağlandığı ifade edildi.


Geri Dön