19 / 04 / 2024

Velit Gazel: 2000'den beri Küba'ya yatırım yapmak istiyoruz!

Velit Gazel: 2000'den beri Küba'ya yatırım yapmak istiyoruz!

Gazella Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel, "2000'den beri Küba'ya yatırım yapmak istiyoruz. 0 dönemde şartlar uygun olmadığı için gidemedik. Konu yeniden gündemimizde" dedi



Gazella Turizm, yurtdışında yatırım fırsatlarına odaklandı. Sezonun 10 ay sürdüğü Küba ile Karayip Adaları'nda yatırım yapmayı planladıklarını kaydeden Gazella Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel, "2000'den beri Küba'ya yatırım yapmak istiyoruz. 0 dönemde şartlar uygun olmadığı için gidemedik. Konu yeniden gündemimizde" dedi
 
Teşvik olursa içeride de olur

Fethiye ve Belek'teki Club Letoonia ile turizm sektöründe faaliyet gösteren Gazella Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel, "Türkiye'de turizmle ilgili yeni bir teşvik ya da açılım olursa yurtiçinde yatırım fırsatlarını yeniden gözden geçireceğiz" dedi. Gazel, şu anda yurdışındaki yatırım fırsatlarına odaklandıklarını Küba ve Karayip Adaları'nda yatırım yapmayı düşündüklerini söyledi. Ertelenen yatırım gündemde Küba'da otel yatırımı fikrinin 2000'den beri gündemlerinde olduğunu anlatan Velit Gazel, "O dönemde Küba Turizm Bakanlığı ile görüşmelerde bulunduk ancak ülke o zaman çok kapalı bir ekonomiye sahipti. Bu sebeple aradığımız yatırım şartlarını bulamadık ve yatırımı erteledik. Konu yeniden gündemimizde. ABD ile ambargonun da yakında kalkacağı yönünde söylentiler var" diye konuştu.

50 milyon dolarlık proje

Küba'ya 50 milyon dolar civarında bir yatırımla gideceklerini dile getiren Velit Gazel, bölgedeki turizm sezonunun 10 ay olduğunu, bu potansiyeli değerlendirmek istediklerini vurguladı. Gazel şöyle konuştu: "ABD ambargosuna rağmen sadece Kanada'dan 3.5-4 milyon turist Küba'ya gidiyor. ABD ile sınırlar açılınca turist akını olacak. Küba gelişiyor ve turizmle dışarı açılıyor. Yatırımlara da hazırlar."
 
Yurtdışına butik tur

Velit Gazel, tüm misafirleri evlerinden alarak havalimanına, seyahat dönüşünde de havalimanından eve kadar özel araçlarla bıraktıklarını bu modelin çok beğenildiğini söyledi. Gazella Turizm'in cirosunun yüzde 80'ini toplantı ve seminerlerin oluşturduğunu ifade eden Gazel, "Ayrıca yurtdışına butik turlar düzenliyoruz. Son dönemde en çok Afrika, Uzakdoğu, Latin Amerika ve Hindistan tercih ediliyor. Küba'ya yılda 5 tur yapıyoruz hepsi de anında satılıyor" dedi.

Enerjiye de giriyor

Bu yıl içinde enerji sektörüne de girmeyi planladıklarını söyleyen Velit Gazel, Çanakkale'de bir jeotermal tesis için fizibilite çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Gazel, "20 bin megavvatt'lık tesis için 50 milyon dolar yatırım planlıyoruz. Alternatif enerji kaynaklarındaki yatırımları da gündemimize alacağız" diye konuştu.

Posta


Geri Dön