23 / 04 / 2024

Venara Çorlu 15 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor!

Venara Çorlu 15 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor!

Gıda perakendeciliği alanına Onur Marketler zinciri ile hizmet veren Özen Grup, 'Venara Çorlu' konut projesi ile artık gayrimenkul sektöründe de yer alacak...



Gıda perakendeciliği alanına Onur Marketler zinciri ile hizmet veren Özen Grup, 'Venara Çorlu' konut projesi ile artık gayrimenkul sektöründe de yer alacak. Gayrimenkul sektörüne İnaş Yapı adlı firmalarıyla hizmet yerdiklerini hatırlatan İlkarİnaş İnşaat Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yunus Özen, bölgede depreme dayanıklı yapılar inşa etme iddiasında olduklarının altım çizdi. 

Özen, Venara konut projesinin ilk halkasını İlkar İnşaat iş ortaklığıyla Çorlu'da hayata geçirdikleri bilgisini verdi. Özen, Çorlu projesinin ardından İstanbul'da da hatırı sayılır projelerde yer alma hedeflerinin bulunduğunu açıkladı. 


Venara Çorlu konut projesi hakkında bilgiler veren Yunus Özen bu projede deprem güvenliğinin esas alındığına dikkat çekti. Trakya Bölgesi'nin deprem kuşağı içinde yer alması nedeniyle böylesi bir konsepti projeye yansıtmayı uygun gördüklerini anlatan Özen, "Deprem fizibilite raporları olmadan burada ruhsat alma şansınız yok. Biz zemini görmeden 30 metre boyunca aşağı iniyoruz. Zeminden kesitler alıp, bu kesitler sayesinde temelimizin demir kalınlıklarının, mühendislik olarak nasıl çıkacağım raporluyoruz" dedi. Bu çalışmalarına ek olarak daha güvenli bir ortam oluşturmak adına fore kazık sistemini yapıların zeminlerinde kullandıkları bilgisini veren Özen, "Bu sayede binamızı beton bloklar üzerine oturtturduk. Normal toprak üzerinde değil, beton bloklar 20 metre aşağı inen 100,150,140,135 olmak şartı ile bloklar üzerine oturtuldu. Bu deprem açısından güvenliği artıran bir uygulama oldu" diye konuştu. 

Projenin 11 bin metrekaresi yeşil alan Venara Çorlu'nun 15 bin metrekare alan üzerinde 11 bin metrekaresinin yeşil alanlara ayrıldığını ve 248 konuttan oluştuğunu anlatan Yunus Özen, yüksek standartlarla donatılmış 2+1 ve 3+1 dairelerin yeni sahiplerini beklediğini kaydetti. Projede; teraslar, hobi bahçeleri, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve gezi parkları, açık ve kapalı havuzlar, fitness center, spor salonları, Türk hamamı, sauna, jakuzi, sinema, Onur Market ve çok daha fazlasının yer aldığım dile getiren Özen, "Yerleşim yeri ve düzeni, mimari detaylardaki titizliği ile bir evden daha fazlasını sunan Venara Çorlu projesinde konutların 2016 yılının ilk yarışım teslim etmeyi planlıyoruz" dedi. 


Özen Grup'un bugün itibarıyla 76 Onur mağazası, 55 bin 590 metrekaresi satış alanı, 320 yazar kasası ve 2 bini aşkın çalışanıyla,perakende mağazacılık prensibiyle hizmet verdiğini ifade eden Yunus Özen; grubun Onur, Onurca, Onursal Tarım, Özen Yatırım, İnaş Yapı ve Ayşe Hatun Özen Vakfı markalarım çatısı altında topladığını açıkladı. 


Özen Grup olarak, İstanbul Hadımköy ve Trakya'da bulunan toplam 26 bin 500 metrekarelik kapalı alanlojistikmerkezi ve yüzden fazla lojistik araç filosu ile tüm ürünleri tek merkezden mağazalara sevkıyat operasyonunu beli bir sistem içinde yönettiklerini anlatan Özen, ayrıca 2 bin 380 metrekarelik alanda da 'Monet Et Entegre Tesisleri'ni hizmete sunduklarını dile getirdi. 


Dünya Bölge


Geri Dön