29 / 03 / 2024

Veraset ve intikal işlemlerine yapılacak yeni düzenlemeler mecliste!

Veraset ve intikal işlemlerine yapılacak yeni düzenlemeler mecliste!

Veraset ve intikal işlemlerinin kolaylaştırılması için yapılacak işlemlere ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, konuyu meclis gündemine taşıdı..



Veraset ve intikal işlemlerine yapılacak yeni düzenlemeler mecliste!

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, veraset ve intikal işlemlerinin kolaylaştırılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kuyucuoğlu sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Kuyucuoğlu önergesinde "Sayın Bakan tarafınızdan Şubat 2017'de "Veraset ve intikal işlemleri kolaylaşıyor" başlığıyla yapılan basın açıklamasında; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, "veraset ve intikal vergisi" ilişiği kesme uygulamasına yönelik çalışma başlatıldığı belirtilmiştir." dedi.

Açıklamada; "Maliye Bakanlığıyla gerçekleştirilecek görüşmeler sonucunda son şekli verilecek çalışmaya göre, veraset ve intikal ilişiği yazısı istenilmeden tapu işlemlerinin yapılması, işlemin bitiminde tapu müdürlüklerince bu konuda Maliyeye bildirimde bulunulması, veraset ve intikal vergisi yönünde işlemlerin Maliyece devam ettirilmesi öngörülüyor." denildiğini anımdatan Kuyucuoğlu 2 soru sordu:

1- Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığınca bu uygulamanın ne zaman yürürlüğe girmesi planlanmaktadır?

2- Yapılan müracaatlarda Maliye Bakanlığı konunun Kanun değişikliğiyle olabileceğini belirtmiştir. Bu konu hakkında Kanun değişikliği yapmak için bir çalışmanız var mı?

 


Geri Dön