23 / 04 / 2024

Veraset ve intikal vergisi dilimleri artırıldı! 

Veraset ve intikal vergisi dilimleri artırıldı! 

Menkul ve gayrimenkullerin veraset şeklinde veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisi ödeniyor. Miras vergisinde istisna tutarları belli oldu. İşte miras vergisinde istisna tutarları 2022...



Türkiye'de olan malların veya gayrimenkullerin veraset durumunda ya da ivasız olarak bir kişiden diğer kişiye intikal etmesi durumunda miras vergisi ödeniyor. Ayrıca malların karşılıksız olarak bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. 

Bloomerght'te yer alan habere göre; bir kişinin vefat etmesi durumunda tüm mal varlığı mirasçılarının arasında paylaşılıyor. Bu durumda mirasçıların her sene düzenli olarak iki kere vergilerini ödüyor.  Miras vergisini ödemeyenler için cezai işlem uygulanacak.

 Veraset ve intikal vergisi dilimleri artırıldı! 

Veraset ve intikal vergisi ödeme 2022 

Açıklanan tebliğe göre; tebliğle belirli veraset ve intikal vergi oranları uygulanacak matrah tutarları; 380 bin TL'den 500 bin TL'ye, 900 bin TL'den 1,2 milyon TL'ye, 1,9 milyon TL'den 2,5 milyon TL'ye, 3,6 milyon TL'den 4,9 milyon TL'ye ve 6,78 milyon TL'den 9,1 milyon TL'ye yükseltildi. 

Tebliğ dahilinde veraset ve intikal vergisinde esas alınacak maktu istisna tutarları da yeniden değerleme oranı olan yüzde 36,2 nispetinde yükseltirerek yeniden belirlendi.

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 53!


Geri Dön