25 / 04 / 2024

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi mecliste!

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi mecliste!

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Konya Milletvekili Esin Kara, vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebine ilişkin soru önergesi verdi. Kara, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Kara, ''Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Kara, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Kovid-19 tedbirleri kapsamında kısmi kapanma uygulamaları nedeniyle sokağa çıkma süreleri belirli saatler içerinde uygulanmaktadır. Son genelge ile 23 Nisan 2021 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızda hafta tatili kısıtlamaları ile bir sayılacaktır. Ancak Nisan ayının Kurumlar Vergisi dönemi olmasına rağmen Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirlerin mesai yapması yasaklanmıştır. Beyannamelerini salgın hastalığın olmadığı dönemlerde hafta sonu dahil gece yarılarına kadar mesai yaparak ancak yetiştirebilen meslek mensupları zor durumdadır.''

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi mecliste!

MHP Konya Milletvekili Esin Kara'nın soruları:
1. Beyannamelerin yetiştirilebilmesi amacıyla Nisan / 2021 süresinde verilmesi gereken Kurumlar Vergi Beyannamesi, KDV Beyannamesi, e-defter berat yükleme ve 2021/01 Geçici Vergi Beyannameleri hakkında bir erteleme çalışma yapılması planlanmakta mıdır?

2. SMMM'lere 23 Nisan 2021 tarihinde ve hafta içi saat 19.00 dan son mesai yapabilmelerine dair Bakanlığınız nezdinizde çalışma olacak mıdır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön