18 / 04 / 2024

Vergi dairelerinde hafta sonu yoğunluğu!

Vergi dairelerinde hafta sonu yoğunluğu!

Vergi ve borç yapılandırmada borç taksit ödemeleri için son gün 1 Mart Pazartesi. Yoğunluğun engellenmesi için bugün vergi daireleri açık olacak. Borçlarını ödemek ve yapılandırmak isteyenler sabah 07.30'dan itibaren sıraya girdi ve uzun kuyruklar oluşturdu.



7256 sayılı kanuna göre vergi borçları ve borçların yapılandırmasıyla ilgili yapılandırmada başvurular 1 Şubat'a kadar yapıldı. Hürriyet'te yer alan habere göre; ilk taksit ödemeleri için 1 Mart Pazartesi son tarih olarak açıklanmıştı.

Vergi dairelerinde hafta sonu yoğunluğu!

Yoğunluğun yaşanmasının engellenmesi için İçişleri ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları arasında yapılan görüşmelerde 81 il valiliğine genelge gönderilmişti. 

Vergi borcu ödemesi, yapılandırmasında son tarih 1 Mart olduğu için, bu hafta sonuna özel vergi daireleri açık olacağı açıklanmıştı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GÜZERGAHLA SINIRLI

Vergi dairelerinde hafta sonu yoğunluğu!

Genelgeye göre vergi borçlarını ödemek, yapılandırmak isteyenler borç bilgilerini içeren belgeleri yanında bulundurmak ve güzergahla sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuluyor.

Vatandaşlar saat 07.30 gibi vergi dairesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vergi borçlarını ödemek isteyenler ve yapılandırma işlemini son güne bırakanlar yoğunluk oluşturdu. Uzun kuyruklar meydana geldi. 

Vergi daireleri hafta sonu açık olacak!


Geri Dön